Izola se po dveh letih premora vrača v 1. ligo

Na novo sezono prve lige se pospešeno pripravljajo tudi v Izoli. Izolani se med najelitnejše slovenske klube vračajo po dveh letih. Kako bo trener Fredi Radojkovič v dobrem mesecu dni, kolikor je še ostalo do začetka prvenstva, pripravil svoje igralce?


“V današnjem športu je vse prepleteno, ni več ločeno na psihološko in fizično pripravo, tako kot je bilo včasih. Da, nekateri imajo že izkušnje, z mlajšimi pa se bomo malce še pogovorili,” je svoje načrte, kako bo pripravil svoje varovance za koprsko televizijo izdal Radojkovič.

Končne načrte bo trener Primorcev delal v drugem delu priprav. Fantje se sedaj ukvarjajo predvsem s pridobivanjem kondicije, kar je eden izmed glavnih faktorjev nadaljevanja priprav ter omogoča rokometašem, da zdržijo skozi celotno sezono.

V Izoli ni bilo veliko sprememb v samem kadru. Prišli so štirje novi rokometaši. Fredi Radojkovič je spregovoril tudi o tem, kako je ekipa zasedena na kakšnem izmed igralnih položajev:  “Kot trener bi se želel vedno kaj več, ampak v tem trenutku pač imamo to, kar imamo, in bomo poizkušali s tem narediti vse, kar se da.”

Najizkušenejši med Izolani je zagotovo 36-letni Matjaž Brumen, ki je leta 2004 s Celjem postal evropski prvak ter istega leta z reprezentanco Slovenije nastopal na olimpijskih igrah v Atenah.

“Vsi starejši so počasi zaključili oziroma so prevzeli drugačne vloge tako, da mi pripada status najstarejšega,” je svoja leta komentiral Brumen.

ŽELJE SO OBSTANEK MED ELITO

Kot najizkušenejši ima tudi najvišje ambicije, ki se zdijo povsem realne. Rokometaši Izole se zavedajo, da jih zaradi vloge novinca v ligi mnogi vidijo v boju za obstanek.

Kakšne pa so želje Matjaža Brumna? “Seveda, želje so od vsakega posameznika visoke, ampak moramo bit realni, tako da za prvo leto obstanek, mogoče kakšno mesto višje bo povsem realna stvar.”

Fredi Radojkovič je za konec povedal še: “Naša zgodba temelji na trdih temeljih in vemo, da vsako stvar, ki so jo naredi na hitro, se tudi hitro poruši, tako da gremo rajši počasi naprej. Najprej ostanemo v ligi, potem pa bomo videli kako dalje.”

NAVIJAŠKA ENERGIJA V IZOLI LAHKO ROKOMETAŠE ŠE DODATNO PONESE

Eden izmed glavnih faktorjev predvsem na domačih tekmah bodo zvesti izolski navijači. Skupina Ribari je ena izmed najbolj zvestih navijaških skupin. Ravno zaradi tega jih lahko veliko pričakujemo tudi na gostovanjih njihove ekipe.

“Pričakujejo veliko, tudi sam od sebe veliko pričakujem, tako da bomo dali vse od sebe in probali zadovoljiti vse navijače,” je za konec še dodal Brumen.

Foto: RD Butan Plin Izola

Komentarji