Kadetska reprezentanca pričakovano preko Čila

Slovenska kadetska reprezentanca je s tekmo proti Čilu otvorila nastope na SP 2019, ki poteka v Skopju. Kljub odsotnosti Domna Makuca selektor Klemenčič z njegovo ekipo napada najvišja mesta. Slovenci nastopajo v skupini A, kjer se bodo poleg Čila pomerili še z reprezentancami Saudske Arabije, Hrvaške, Španije in Norveške.


Tekmo so bolje odprli slovenski rokometaši, ki so povedli, a so se reprezentanti Čila hitro vrnili in izenačili na 2:2. Naši so naslednje dva napada dokaj hitro zapravili, kar so Čilenci izkoristili in v 6. minuti povedli s 5:3. V 8. minuti pa so naši že poravnali izid na 8:8. 

V prvem polčasu so Slovenci zastreljali dve 7-metrovki!

V prvem polčasu je izstopal slovenski čuvaj mreže Miljan Vujović, ki je ubranil kar nekaj stoodstotnih priložnosti Čilencev.  Do 23. minute so naši reprezentanti vodili za gol, a so nato igralci Čila z 2 zaporednima zadetkoma preobrnili prednost v svojo korist. Polčas se je do 30. minute nadaljeval v podobnem ritmu, tako da si nobena ekipa ni priigrala občutnejše prednosti pred odhodom v slačilnico. Na odmor so igralci odšli pri rezultatu 18:18.

SLOVENCI VENDARLE UPRAVIČILI VLOGO FAVORITA

Tako kot se je končal prvi polčas se je pričel tudi drugi – zelo izenačeno. Nobena ekipa si ni priigrala naskoka. Gledali smo igro “gol za gol”, v kateri pa so bili naši igralci konstantno v prednosti enega ali dveh golov. 

V 12. minuti nadaljevanja so si naši po zadetku Lana Grbića priigrali prednost treh golov (24:21), čez 5 minut pa so vodili že za 5 (28:23). Ponovno je treba pohvaliti Vujovića, ki je z izvrstnimi obrambami preprečeval Čilencem, da bi zatresli slovensko mrežo. 

Za MVP srečanja je bil izbran Tadej Kljun.

Malce pred koncem tekme se je Čilu sicer uspelo približati na 2 zadetka, a vseeno niso ogrozili zmage slovenske reprezentance. Tekma se je končala z rezultatom 35:30. 

Naslednja tekma naše kadete čaka v četrtek, 8. avgusta, ko se bodo ob 20.30 uri pomerili proti Saudski Arabiji.

SP u19, Skopje:
SLOVENIJA : ČILE -:- (18:18)

Komentarji