Izola z domačo zmago drži priključek vrhu

V derbiju kroga se je v dvorani na Kraški 1 v Izoli zbralo 250 gledalcev, ki so videli zanimivo tekmo z različnima polčasoma.


Nekoliko bolje so začeli gostje iz Ptuja, ki so v 11. minuti prvič povedli za +3 (4:7). Minuta odmora domačega trenerja Radojkoviča ni veliko pomagala. Večino prvega polčasa se je igralo “gol za gol” in tako je bilo tudi do konca prvega polčasa, ki so ga gostje dobili z rezultatom 9:11.

Očitno so domači rokometaši med odmorom slišali kakšno krepko, saj so drugi polčas odprli zelo dobro in že po dveh minutah igre v drugem polčasu izenačili na 11 in v 34. minuti na 13. Sledilo je obdobje izenačene igre do 44. minute ko so domači rokometaši sploh prvič na tekmi povedli z 17:16. Svojo prednost so v 48. minuti še povišali na 20:17, vendar so se rokometaši Drave še enkrat vrnili na 20:19. Med 51. in 54. minuto so domači zadeli 3-krat zapored in vse je že kazalo na domačo zmago. Ko je Jurič 2 minuti pred koncem dosegel 24. zadetek za domače tudi zadnja 2 zadeta zadetka gostov nista pokvarila veselja domačih, ki so zmagali z 24:22.

Drava je s porazom in polovičnim izkupičkom (15 točk iz 15. tekem) na 7. mestu, domači pa na 2. mestu s 25. točkami in eno točko zaostanka za vodilnim Slovenj Gradcem s katerim se bodo srečali v naslednjem krogu.

Pri gostih je izstopal Grobelnik s 7 zadetki, Gregorc je dosegel 4 (2/2 iz 7m). Pri domačih je Brumen dosegel 9 zadetkov (4/5 iz 7m), Poberaj pa 5.

Trener Fredi Radojkovič je po tekmi za klubsko spletno stran povedal: “Zmage smo lahko zadovoljni, a se moramo zavedati, da če bo pristop takšen, kot je bil v prvem polčasu, lahko pozabimo na naš cilj. Ponavljam, zahtevam disciplino v igri in če tega ne bo, potem bomo izgubljali točke. Fantje so pod določenim pritiskom, saj se z vsako nadaljnjo tekmo in bližanjem koncu prvenstva napak ne smemo privoščiti.”

RD Butan plin Izola – RK Drava Ptuj 24:22 (9:11)
dvorana na Kraški, gledalcev: 250, sodnika: Dejan Čretnik in Miloš Turnšek

RD Butan plin Izola: Brumen 9, Božič 1, Beganović 2, Jurič 1, Zorič-Stepančič, Poberaj 5, Nikolić 2, Gašperšič 4, Redžić, Peharc, Smej, Vukovič, Gregorič, Hušić, Alessio
Trener: Fredi Radojkovič

RK Drava Ptuj: Groblenik 7, Gregorc 4, Bedrač 3, Sivka 3, Rožman 2, Žunič 1, Zupanc 1, Hrupič 1, Reisman, Godicelj, Mlač Černe, Žuran M. Bračič, Krasnič, Žuran S., Belec
Trener: Vladimir Vujovič

Izključitve: RD Butan plin Izola 6 minut, RK Drava Ptuj 2 minuti

7metrovke: RD Butan plin Izola 4/5, RK Drava Ptuj 2/2

Drava v naslednjem krogu gosti Pomurje, Izolo pa čaka veliki derbi za 1. mesto v Slovenj Gradcu.

Foto: Facebook stran RD Butan plin Izola

Komentarji