Izolani do tesne zmage nad Šmarčani

Rokometaši Butan Plin Izola in rokometaši Herz Šmartno so se danes v okviru 13. kroga 1.B državne rokometne lige pomerili v Izoli. Spremljali smo izjemno tesen obračun, ki je na koncu pripadel domačim. Izolani so slavili z rezultatom 28-26.


Začetek tekme je pripadel gostom, ki so povedli z rezultatom 4-2. Nato so bolje zaigrali tudi domačini in se z mini serijo zavihteli v vodstvo. Prvi polčas smo spremljali veliko preobratov. Prvi del so bolje zaključili gostje, ki so ga dobili z rezultatom 15-14.

Tudi drugi polčas so bolje začeli Šmarčani, ki so v 42. minuti povedli s tremi zadetki razlike. Domači so v 50. minuti preko Mirka Dugajlića rezultat izenačili. V končnici so bili Izolani bolj zbrani in tekmo dobili z rezultatom 28-26.

Pri domačih je 10 zadetkov dosegel Matej Galina, 5 jih je dodal David Smej, 4 pa je dosegel Mirko Dugajlić. V vrstah Šmarčanov je 10 zadetkov dosegel Luka Rozina, 6 pa jih je dodal Rok Ribarič.

Izolani po zmagi ostajajo na 1. mestu lestvice 1.B Lige, Šmartno pa je z 10. točkami trenutno na 9. mestu. V prihodnjem krogu bo Izola igrala v Grosuplju, Šmarčani pa bodo gostili Radovljico. Tekme bodo odigrane v februarju.

FOTO: RD Butan Plin Izola

Komentarji