Velenjčanke do nove zmage

Na današnji večer so Velenjčanke gostile ŽRD Litija kot tekmice 7. kroga v modri skupini 1. ženske rokometne lige. Prvi polčas je bil zelo napet in izenačen, a je tehtnica vseskozi kazala v prid domačink. Gostujoče so jim dobro parirale in polčas končale z neodločenim rezultatom. To se je v nadaljevanju spremenilo, ko so rokometašice Velenja postopno povečevale prednost.


Začetna polovica obračuna je bila izredno izenačena, so pa domačinke potihoma narekovale tekmo in gostujoče puščale 1 gol za sabo. Kljub vsemu so jih Litijčanke vedno znova dohitevale in polčas zaključile z izenačenjem (12 -12).

Tudi začetek drugega polčasa ni bil nič drugačen. Adrijana Černivec je zadela za ponovno vodstvo, kmalu za tem je bila uspešna Nastja Ferenc. Nasprotnice so hitro dale odgovor in zaostanek ponovno zmanjšale na le še zadetek, vendar so se Štajerke v 37. minuti oddaljile za 3 gole (17 – 14). Vodstvo so odločno držale in ga nenazadnje tudi počasi, a suvereno povečale.  V zaključnih minutah srečanja je bilo vse bolj jasno, da so Štajerke prišle do nove zmage. Izid ob koncu obračuna je znašal 23 – 19.

Največ uspešnih strelov na gol sta dali Nasta Ferenc (7) in Manca Kogovšek (5). Lilijana Simić je obranila 7 golov od 14 poskusov in s tem bila najuspešnejša vratarka tekme.

 

Komentarji