Izolani resno ciljajo na povratek v 1. ligo NLB

Primorski klub RD Butan Plin Izola je v minuli sezoni po osvojenem zadnjem mestu v ligi NLB stopil stopnjičko nižje. Letos bodo Izolani po nekaj sezonah v prvi ligi znova igrali v 1. B ligi, a kot kaže so ambicije in želje po ekspresnem povratku v prvo ligo velike. O tem pričajo tudi okrepitve Izole.


Poročali smo že, da se je v klub vrnil krožni napadalec Rok Gašperšič, konkurenco med vratnicama bo poostril Aleš Štavar, članski dres bo znova oblekel Peter Božič. Po treh okrepitvah so v Izoli sporočili tudi močno okrepitev v obrambi. Klubu se iz lokalnega rivala RD Koper pridružuje otrok kluba Dean Dolenc, ki je zadnjih nekaj let preživel v Kopru.

Dean Dolenc: “Lepo se je vrniti v matični klub, kjer sem že doživel veliko lepih trenutkov in smo skupaj že enkrat zapisali lepo zgodbo. Veselim se prihajajoče sezone, v ekipi je odlično vzdušje in mislim, da lahko zapišemo še eno lepo zgodbo.”

Klub je pred začetkom sezone 2021/2022 okrepil tudi otrok RD Urbanscape Loka, Anže Jeseničnik. Desni zunanji igralec je prvič zapustil domače okolje in se pridružil primorskemu klubu

Anže Jeseničnik: “Vesel sem, da smo se z Izolo dogovorili za sodelovanje. Fantje so me dobro sprejeli in upam, da bomo skupaj uresničili naš zadani cilj, in sicer najhitrejši povratek v 1.ligo, tja kamor Izolski rokomet spada.”

 

FOTO: RD Butan Plin Izola Facebook

Komentarji