Članski rokomet znova v Novi Gorici!

Že nekaj časa se je po tihem govorilo, da se bo po dolgem času premora v Novi Gorici znova igral članski rokomet. Govoric in namigovanj je konec, primorski klub bo v novi sezoni 2021/2022 znova nastopal v članski konkurenci v 2. DRL pod imenom Moški rokometni klub Nova Gorica.


V Novi Gorici se je nekdaj že igral dober rokomet, nato pa je sledil zaton, ko sta klub zapustila priznani rokometni strateg Bojan Čotar in Aleksander Lapajne. Prvi se je odpravil na Slovan, drugi pa v RK Celje Pivovarna Laško. Vrnitev Čotarja je leta 2007 vrtnicam prinesla zgodovinski dosežek in uvrstitev v najmočnejše slovensko rokometno tekmovanje – prvo državno ligo. 

V sezoni 2007/2008 je tako Gorica nastopala v takratni MIK 1. ligi, za primorski klub pa so nastopali igralci kot so Duško Čelica, Peter Pucelj, Andrej Jug in ostali.

A velike želje in ambicije so sredi sezone v prvi ligi hitro izčrpale klubsko blagajno in rokometa na Goriškem je bilo praktično konec. Po finančni krizi sta sledila še dva neuspela poskusa za vrnitev v prvoligaško elito. Članski rokomet v Novi Gorici je tako pred osmimi leti zamrl.

Po tragičnem koncu nekdaj odličnega primorskega kluba so se pred petimi leti začeli zametki goriškega rokometa. S strani nekdanjih rokometašev je bil ustanovljen novi klub z imenom Moški rokometni klub Nova Gorica, ki mu je predsedoval Tomaž Čadež. Klub je na novo vzpostavil ves sistem. Začelo se je pri najmlajši kategoriji mlajših dečkov z upi, da se nekdaj v Gorico vrne članski rokomet.

V sezono 2020/2021 je primorski klub vstopil z okoli sto aktivnimi rokometaši in jeseni 2020 tekmoval v kategoriji mlajših dečkov, kadetov in mladincev. Že lani jeseni se je začela sestavljati članska ekipa MRK Nova Gorica z željo, da v sezono 2021/2022 po nekaj letih znova nastopajo v članski konkurenci. Temelj članske ekipe je bila mladinska ekipa pod vodstvom Domna Pelicona.

Članska ekipa za sezono 2021/2022 je bila sestavljena in Nova Gorica ima po osmih letih znova predstavnika v članski konkurenci. MRK Nova Gorica bo v prihajajoči sezoni igrala v po kakovosti tretjem ligaškem tekmovanju – 2. DRL za moške.

FOTO: MRK Nova Gorica

Komentarji