Izolski intervju z Gačevićem: “Ribari zares znajo!”

Parket športne dvorane na Kraški, kjer bo v letošnji prvi ligi pogostokrat “grmelo”, je vse bolj izpostavljen prvoligaškim obremenitvam treningov članske ekipe, ki jo že v 1. krogu Lige NLB čaka več kot atraktiven nasprotnik: v Izolo bo 7.9.2019 gostil velikan RK Celje Piv. Laško, vloga favorita je zato nesporna, toda v ribiškem mestu, kot zagotavlja trener Fredi Radojkovič, gredo racionalno – korak za korakom in z jasnim ciljem, ki se ga bodo v eni najbolj temperamentnih rokometnih dvoranah v državi veselili z obstankom v družbi najboljših rokometnih ekip.


Robustni 22 letni fant, rojen Beograjčan, je svoje prve prave rokometne korake začel v klubu, kjer doma kraljuje zloglasna navijaška skupine Delije. Pot ga je nato vodila v profesionalne vode, nakar je kariero nadaljeval pri Spartaku Vojput, pred selitvijo v Izolo pa se je preizkusil  na tleh Turčije, pri ekipi Nilufer Belediyespor.

Spasoje, bi nam pojasnil, zakaj ravno pot v Izolo?

“Pred koncem pretekle sezone sem iz Rokometnega društva prejel klic, kjer mi je vodstvo predstavilo vizijo, cilje, način dela ter ambicije in navsezadnje atmosfero. Vse našteto me je premamilo in odločil sem se za prihod v novega prvoligaša iz Izole.”

Kaj si pravzaprav vedel o slovenskem rokometu pred prihodom na sončno stran Alp?

“Predvsem sem bil že veliko prej seznanjen z uspehi tako klubskega kot reprezentančnega rokometa v slovenskem prostoru. Ni mi niti tuje, da ima Slovenija izjemno kvalitetno rokometno šolo, kar omogoča razvoj igralcev in potencialno večji napredek v njihovi karieri.”

Kaj pa o izolskem rokometu…?

“O izolskem rokometu sem slišal veliko lepih stvari, predvsem mi je v spominu ostalo poročanje glede izjemnih navijačih Ribarov, njihovi sijajni atmosferi na tekmah, kakor tudi o sami ekipi in trenerju Frediju Radojkoviču.”

Kakšen vtis so nate pustili dotedanji treningi v Izoli?

“Treningi v Izoli so name pustili zelo močan vtis. Veliko je pozornosti na vsakem detajlu, tako na tehničnem kot tudi taktičnem nivoju in seveda – pripravi na vzdržljivosti in fizični moči. Za zaključek, izjemno kvalitetno delo in atmosfera.”

Spasoje, bi nam zaupal tvoj osebni cilj?

“Vsekakor je usmerjen v to, da z dobrim in trdim delom napredujem in se sčasoma preizkusim v ligah najmočnejšega ranga.”

Kateri pa je tvoj dotedanji največji uspeh v rokometni karieri?

“Osvojitev pokala s Crveno zvezdo in igranje za mladinsko reprezentanco Srbije tako na svetovnem kot tudi evropskem prvenstvu.”

Kaj pričakuješ v dresu Izole?

“Čim več dobrih tekem, vročo atmosfero, veliko razlogov za slavje. Seveda, vse to z nadaljevanjem odličnega dela na treningih in kar je najpomembneje – s čim večjim številom zmag v izolskem taboru.”

V prvem krogu gostite evropskega velikana, RK Celje Pivovarna Laško. Kaj pričakuješ na uvodni tekmi prvenstva?

“Pričakujem težko tekmo. Zavedamo se, kdo prihaja v Izolo in spoznanje, da se bomo pomerili z nekdanjim zmagovalcem lige prvakov ter pričakovanjem vroče atmosfere v Izoli, je za nas dovolj velik motiv, da na igrišču pustimo vse.”

Za zaključek: kaj sporočaš našim navijačem ingledalcem?

“Da nam njihova podpora pomeni ogromno, da se bomo borili do konca. Storili bomo prav vse, da bomo iz tekme v tekmo rasli.”


Ekipa RD Butan plin Izole se bo v četrtek, 8. 8. 2019, odpravila na tridnevni turnir v Bosno in Hercegovino (Trebinje).O rezultatih in dogajanju vas bomo sproti obveščali na naši uradni Facebook strani RD Butan plin Izola.

 

Avtor prispevka:
Martin Franetič

Komentarji