Zelo dobra predstava Celja na uvodu

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so danes v Magdeburgu odigrali prvo pripravljalno tekmo nove sezone in na njej pustili zelo dober vtis.


Po včerajšnji dolgi poti v Nemčijo, ko so se nekateri igralci prvič srečali praktično na avtobusu, ekipi so se namreč šele na dan odhoda priključili mladinski reprezentanti Kristjan Horžen, Josip Šarac ter novinci Stefan Žabić, Domen Novak in Diogo Silva, jih je že isti dan čakala prva tekma.

Magdeburg se je s tekmo proti Celju prvič predstavil domačemu občinstvu, potem ko so za njimi že precej daljše priprave kot pri Celjanih, poleg tega pa so odigrali tudi že nekaj tekem. A kljub temu so celjski rokometaši zaigrali na tekmi zelo dobro, pri čemer pa niso mogli računati na pomoč Domna Makuca, ki še ni nared za tekme, ter Matica Grošlja, ki zaradi bolečin iz preventivnih razlogov ni odpotoval v Nemčijo. Manjkala sta še dva in sicer mlada Tadej Kljun in Miljan Vujović, ki nastopata na prvenstvu U19 v Makedoniji. 

Tilen Kodrin: “Vsi smo se veselili te prve tekme in prvega skupnega nastopa. Mislim, da smo delo opravili dobro, saj nam je nasproti stal močan tekmec, ki je že v zaključku svojih priprav. Pokazali smo kar nekaj dobrih stvari, prejeli sicer malce preveč zadetkov, a tempo igre je bil hiter. Lahko smo zadovoljni, analizirati moramo igro, odpraviti napake ter z dobrim delom nadaljevati tudi v prihodnje.”

Ekipi sta se večji del tekme izmenjavali v vodstvu, ko si nobena ni nabrala otipljivejše prednosti. Svežina in širši kader domače ekipe, ki ji na igrišču poveljuje Marko Bezjak, sta šele v samem zaključku tekme tehtnico nekoliko prevesila na domačo stran, ko je član Bundeslige povedel s tremi, oziroma pet minut pred koncem s štirimi zadetki. A gostje so še enkrat zagrozili, domačini pa so po minuti odmora uspeli zadržati zmago na svoji strani.

Celjani, ki so tako šele prvič zaigrali skupaj, so na tekmi pustili zelo dober vtis, najboljša strelec pa je bil novinec Diogo Silva z 11 zadetki, Josip Šarac jih je dodal 6, Jan Grebenc pa 5. Celjane sedaj na nemški turneji čaka še turnir v Ilsenburgu, kjer bodo nastopali še Magdeburg, Lemgo, Kadetten Schaffhausen, Elverum in Malmo, tekme pa si bo mogoče ogledati v spletnem prenosu. 

Tomaž Ocvirk: “Glede na dejstvo, da smo se v tej postavi zbrali šele na dan odhoda, sem z igro še kar zadovoljen. Je pa dejstvo, da nas čaka še veliko dela, saj smo glede na prejšnjo sezono, nekoliko spremenili tudi način naše igre, igralci pa se na to šele privajajo. Do 45. minute smo igrali zelo dobro in večkrat vodili, a ker nam rezultat na teh tekmah ni v prvem planu, smo porazdelili minutažo kjer smo jo lahko ter tako videli kako delujejo vsi igralci in kako jim kasneje v sezoni porazdeliti vloge.

 

SC Magdeburg : RK Celje Pivovarna Laško   36:34 (18:17)

RK Celje Pivovarna Laško: Ferlin 8/1 obramb, Gaberšek 1 obramba; Silva 11, Šarac 6, Grebenc 5, Poteko 3, Kodrin 3, Marguč 2, Horžen 2, Žabić 1, Leban 1, Novak, Razgor, Cvetko; trener: Tomaž Ocvirk

 

VIR: RK CPL

Komentarji