Slovenke do tretje zaporedne zmage

Slovenska ženska reprezentanca je na domačem evropskem prvenstvu vknjižila tretjo zaporedno zmago. Včeraj so bile izbranke selektorja Borisa Čuka po napeti končnici s 25 : 24 boljše od Portugalske. Najkoristnejša igralka tekme je bila Tia Kralj, ki je zadela tri gole.


Kadetinje so tekmo začele odlično. V prvih sekundah tekme je za 1 : 0 zadela Neja Polak, nato so nasprotnice dvakrat prišle do hitrega strela in prešle v vodstvo (2:1). Po dveh zaporednih golih Alje Krasnič in odlični obrambi Karin Kuralt so slovenske rokometašice znova vodile (3:2). Do polovice prvega polčasa so domače rokometašice ohranjale gol prednosti, po obrambi Kuraltove in zadetku Kraljeve pa so vodstvo povišale na 8:6. Slovenke so prednost ohranjale vse do 26. minute, ko so Portugalke uspele najprej izenačiti (10:10) nato pa so ponovno prišle v vodstvo z 11:10. Prvi polčas se je končal z rezultatom 11:11.

Do sedme minute drugega polčasa smo lahko spremljali povsem izenačeno igro (14 : 14), nato pa so Portugalke povedle z dvema goloma prednosti. Osem minut pred koncem tekme so Portugalke znova vodile z 22:20 in ko je Lana Kadič uspešno zadela sedemmetrovko (21:22) je bilo jasno, da nas čaka napeta končnica. Pred zadnjimi minutami tekme so domače rokometašice uspele izenačiti 22:22, najkoristnejša igralka tekme pa je zadela za prvo slovensko vodstvo v drugem polčasu (23:22). Le-tega izpustile iz rok vse do konca tekme in slavile s 25:24.

Boris Čuk, selektor Slovenije: “Zelo sem vesel, ker smo tretjič zapored zmagali. Želeli smo ohraniti ta zmagovalni ritem, čeprav ta tekma za nas iz rezultatskega vidika ni bila tako pomembna. Zdaj bomo da počitka izkoristili za analizo vseh tekem do zdaj in se pripravili za tekmo s Slovaško.”

TEKME SLOVENIJE NA EVROPSKEM PRVENSTVU
Skupina IV, Dvorana Golovec, Celje

Torek, 6. avgusta, ob 19.00:
SLOVENIJA : PORTUGALSKA 25:24 (11:11)
Slovenija: Markovič 3, Kralj 3, Klemenčič 3, Novak 3, Gorjup 3, Kadič 2, Polak 2, Krasnič 2, Rukelj 2, Nadarević 1, Rudman 1.

Komentarji