Izšla biografija Uroša Zormana – “Tako kot sem rekel”

Lojze Grčman v biografiji Uroš Zorman: tako, kot sem rekel zapiše celotno popotovanje tega izjemnega športnika: od fanta, ki je bil na igrišču za zmago pripravljen storiti vse, do moža neukročenega duha, ki mu največ na svetu pomeni družina.


Skupaj s številnimi Uroševimi prijatelji, soigralci, trenerji in tudi družino, ki so delili svoje misli o Uroševem odraščanju, spoznajte Uroševo življenjsko in športno pot.

»V karieri sem izpolnil svoje sanje. Športnik nikoli ne more biti zadovoljen s sabo. Vselej želi več. A če se ozrem nazaj na kariero, moram biti vsekakor več kot zadovoljen. Vesel sem, da je športniku iz majhne Slovenije uspelo vse to. Ponosen Slovenec sem, hkrati pa sem dokaz, da ni toliko pomembno, od kod prihajaš, ampak kaj sam narediš s svojim talentom.«
Uroš Zorman

Uroš Zorman je eden najboljših srednjih zunanjih igralcev rokometa na svetu. V svoji profesionalni karieri je igral za klube RK Slovan, Mobitel Prule67, Ademar Leon, Celje Pivovarna Laško in BM Ciudad Real. Bil je eden izmed najzaslužnejših pri uspehu slovenskih rokometašev na Evropskem prvenstvu 2004 v Ljubljani, ko je slovenska reprezentanca osvojila srebrno medaljo, nastopil je tudi na olimpijskih igrah leta 2004 in 2016.

Je najboljši vseh časov v Sloveniji. Maestro na Poljskem. El Genio v Ciudad Realu. V svoji dolgoletni igralski karieri se je soočil z marsikaterimi vzponi in padci. Zaradi vztrajnosti, trdega dela in nepopustljivosti je vedno uspel preseči samega sebe in pokazati najboljše, česar je bil zmožen.

»Urošu je uspelo, ker je dober in ker ima močan značaj. Ni se obremenjeval s tem, kaj so ljudje govorili o njem.«
Blaž Janc, bivši soigralec

Izjava portretiranca in avtorja ob izidu knjige Uroš Zorman: tako, kot sem rekel:

»Občutki ob izidu knjige so odlični. Priznam, najprej mi ideja ni bila najbolj pogodu, saj se ne želim preveč izpostavljati. Ampak kasneje, ko sva se z Lojzetom dobivala in so drug za drugim nastajali pogovori, posamezne epizode moje kariere, mi je vse skupaj postajalo vse bolj všeč. Tudi odzivi okolice so za zdaj super. Saj veste, kako je: tudi če ti je nekaj všeč, morda drugim ne bo. S pozitivnimi mnenji pa zadovoljstvo le še raste. Igralsko obdobje moje kariere je za mano, pred mano pa je trenersko. Če se malo pošalim, pričakujem torej še drugi del biografije. Žal smo zaradi znane situacije trenutno vsi doma. Morda pa je to celo dobro in bodo ljudje še bolj željni zanimivega in duhovitega branja,« je ob izidu dejal Uroš Zorman.

Avtor biografije Lojze Grčman

»Izida knjižnega prvenca sem zelo vesel. Nadgraditi svoje novinarskokomentatorsko ustvarjanje s knjigo mi je predstavljalo velik izziv. Ponosen sem, da sem mu bil kos. Prestopiti je bilo treba na neko drugo raven pisanja. Predvsem me veseli, da je slovenski šport, ki bi si nedvomno zaslužil še več podobnih del, dobil prvo biografsko upodobitev rokometaša. Mislim, da sem izbral pravega. Uspehi in ugled to potrjujejo. Nedvomno pa obstaja še kar nekaj zdajšnjih in nekdanjih igralcev rokometa, športa, ki je Slovencem prinesel toliko uspehov in veselja, ki bi lahko dobili ubeseditev svoje zgodbe. Z Urošem sva odlično sodelovala. Ko sem kramljal z vsemi sogovorniki, pa so se tudi meni odpirala nova obzorja njegovega življenja in športne poti. Tudi z duhovitimi odtenki in anekdotami, ki sem jih v snovanju knjige še posebej zasledoval,« je povedal avtor biografije Lojze Grčman.

Komentarji