PRESTOPNA BOMBA: Domen Makuc zapušča Celje

Slovenski čudežni deček, organizator igre Domen Makuc bi se naj po virih spletnega portala Handball Planet v naslednji sezoni pridružil veliki Barceloni.


Eden izmed največjih rokometnih talentov v svetu rokometa je s svojim stilom igranja zagotovo presenetil rokometno javnost. 19-letni Domen Makuc je trenutno član Celja Pivovarne Laško, v dresu katerega je tudi dosegel svoj prvi zadetek v Ligi prvakov v sezoni 2017(2018.

Od takrat je mladi rokometni biser prikazal odlične predstave, težave pa so mu povzročale tudi poškodbe. 17 golov v aktualni sezoni Lige prvakov pa zagotovo pomeni, da je mladi Primorec na pravi poti.

Mnogi napovedujejo, da bi lahko Makuc s svojim stilom igre v Barci nasledil velikega Raula Entrerriosa. Španski reprezentant pa vendarle še ne razmišlja o upokojitvi in z nestrpnostjo pričakuje olimpijske igre v Tokiu 2021.

Pred Makucom so se iz Celja v Barco preselili tudi drugi slovenski rokometaši kot sta Luka Žvižej in Siarhei Rutenka. Ob morebitnem prestopu bo Makucu v Barci družbo delal Blaž Janc, ki se ob koncu aktualne sezone seli v Blaugrano in Jure Dolenec.

FOTO: Gregor Katič

Komentarji