Konec sezone tudi za članice prinaša novosti v ženskem rokometu

Potem ko so prejšnji teden predčasno sklenili sezono rokometaši v najmočnejši slovenski moški ligi, so v tem tednu po njihovih stopinjah stopile tudi njihove kolegice. Na izredni konferenčni seji Združenja klubov 1. A državne rokometne lige za ženske se je s koncem strinjalo vseh 10 predstavnikov prvoligašev.


V 1. A državni rokometni ligi za ženske je večini ekip do konca prvega dela tekmovanja manjkala le še ena odigrana tekma. Predstavniki so se zato odločili, da kot končna razvrstitev obvelja trenutno stanje na lestvici. Nove, stare državne prvakinje so tako postale rokometašice Krima Mercatorja. Zanje je to že 25. zvezdica za najboljšo slovensko žensko ekipo. Za Ljubljančankami so se zvrstili Mlinotest Ajdovščina, Zelene doline Žalec, Krka Novo mesto, Z’dežele iz Celja, ŽURD Koper, Velenje, Izola, Litija in Ptuj.

Predstavniki ženskih prvoligašev so se na seji zazrli tudi v prihodnost in sprejeli sklep, da bo v naslednji ligo sestavljalo 11 klubov. V njej bo nastopilo vseh 10 ekip iz te sezone, katerim se bo pridružila najboljša ekipa 1. B lige iz Zagorja.

Združenje je na ponedeljkovi seji seglo še po eni novosti. Ustanovilo je posebno komisijo, ki bo delovala na področju promocije ženskega rokometa in lige. Vodja komisije je postal Borut Hren iz vrst izolskega kluba, ki je bil tudi njen pobudnik. Poleg njega bodo v komisiji delovali še po en predstavnik vsake ekipe. Prvo poročilo bodo predstavili že na naslednji seji Združenja.

Na seji je Združenje podalo še predlog, da bi na uvodu sezone 2020/21 odpovedalo ženski superpokalni obračun in da bi bil namesto tega v tem terminu odigran zaključni turnir pokalnega tekmovanja. Nanj so se pred časom uvrstile ekipe Krima Mercatorja, Krke Novega mesta, Z’dežele in Zelenih dolin Žalca. 

Franc Miklavčič, predsednik Združenja 1. A DRL za ženske:

“V zadnjem obdobju smo bili zaradi pandemije koronavirusa vsi v nekakšni negotovosti. Ekipni trenažni procesi niso potekali in vsi smo le čakali na konec tekmovanja. Po ponedeljkovi seji smo si oddahnili, čeprav bi veliko raje videli, da se tekmovanje nadaljuje in da prvakinje dobimo v končnici. Sezona se s tem torkom tako tudi uradno zaključuje. S klubi smo ob tem sprejeli kompromis, da v prvoligaški druščini obstane ekipa Ptuja ter da v prihodnji sezoni med nas priključimo najboljšo ekipo 1. B lige iz Zagorja. Precej rokometašic v prihodnosti čakajo reprezentančne obveznosti. Klubi tu niso sedeli križem rok in svojim varovankam pripravili posebne programe.”

FOTO: RK KRIM MERCATOR

Komentarji