Jaka Malus se seli v Bundesligo!

Slovenskemu legionarju Jaki Malusu so se uresničile sanje. 25-letni reprezentant Slovenije se bo v prihodnji sezoni prvič v karieri preizkusil v elitni nemški Bundesligi, okrepil bo vrste nemškega prvoligaša Göppingena, kjer se bo pridružil kolegu Urhu Kastelicu.


Slovenski rokomet dobiva še enega legionarja v nemški Bundesligi. Od sezone 2022/2023 bomo v najboljši državni rokometni ligi v Evropi spremljali Jako Malusa, ki je z Göppingenom podpisal dveletno pogodbo. Novico je pred kratkim potrdil tudi nemški klub:

 

Malus ima za sabo pestro reprezentančno obdobje. Prve rokometne korake je napravil v Celju, v vseh kategorijah pa je bil član slovenske reprezentance in tudi opravljal kapetansko vlogo. Ob uspešnem nastopanju za slovensko izbrano vrsto je za Celje igral v Ligi prvakov, nato pa z večjimi ambicijami prestopil k beloruskemu Meškov Brestu, kjer igra svojo tretjo sezono. V Brestu je pustil svoj pečat, ki so ga prepoznali tudi v nemški Bundesligi, prišel je klic iz Göppingena, ki ga 25-letni Celjan ni zavrnil.

Malus se tako pridružuje klubu iz Bundeslige, za katerega igrajo tudi reprezentančni kolega Urh Kastelic ter bivša član Celja Josip Šarac in Nemanja Zelenović.

“Že nekaj časa smo opazovali razvoj Jake Malusa. V našo ekipo se bo izredno lepo vklopil. Pri 25 letih ima že ogromno izkušenj iz lige prvakov, lahko pa še veliko napreduje,” je dejal športni direktor nemškega kluba Christian Schöne.

Prestop Malusa je komentiral tudi glavni trener ekipe, Hartmut Mayerhoffer: “V Jaki bomo dobili odličnega organizatorja igre, ki je tudi zelo nevaren za gol in ga odlikuje velika dinamika. Pooseblja našo filozofijo hitrega in močnega rokometa.”

“Vedno sem sanjal o tem, da bom nekega dne igral v bundesligi, ki je najboljša na svetu. Zelo vesel in ponosen sem, da bom lahko zastopal barve tako uglednega kluba, kot je Göppingen. Ekipa je mlada in zelo ambiciozna. Naredil bom vse, da bomo uresničili cilje in razveselili navijače,” je ob podpisu pogodbe z nemškim bundesligašom dejal Malus.

Komentarji