Jan Grebenc v Celje!

RK Celje Pivovarna Laško se je za sodelovanje dogovorilo za občasnim slovenskim reprezentantom Janom Grebencem, ki igra na položaju levega zunanjega igralca.


26-letni Grebenc že ima izkušnje s slovenskih igrišč, saj je v Sloveniji igral za svoj matični klub Ribnico in Gorenje iz Velenja. V slovenski ligi je v članski konkurenci na 169 tekmah dosegel 560 zadetkov. Jan Grebenc je iz Ribnice, kjer je leta 2003 začel svojo rokometno pot in z njo nastopal tudi v pokalu EHF, leta 2017 prestopil k največjemu rivalu Celjanov v Gorenje. Njegovo popotovanje se je kmalu nadaljevalo, saj je že naslednjo sezono prestopil v Danski Skjern. Z Gorenjem in Skjernom je okusil tudi slast igranja v ligi prvakov.

Grebenc, ki je tudi občasni slovenski reprezentant je za Slovenijo zbral 17 nastopov ter prispeval 26 zadetkov. S slovensko reprezentanco je sodeloval tudi na SP v Franciji leta 2017 ter ji s 3 goli pomagal do bronastega odličja.

Grebenc je s Celjani sklenil triletno pogodbo, ki ga veže do leta 2022 ter bo tako eden izmed ključnih igralcev Celja v naslednjih sezonah.

Jan Grebenc je po prihodu v Celje povedal: »Neizmerno sem vesel prihoda v Celje, prihoda k prvakom, oziroma sklenitve tega sodelovanja od naslednje sezone dalje. Odločitev je bila zelo lahka. Celje že vsa ta leta odlično dela, verjamem v to strategijo in vizijo kluba, vidim se v tem konceptu. Želel sem si zaigrati za Celje, verjamem v bodoče soigralce, mislim, da smo vsi željni, borbeni in uspehov željni fantje, tako da odločitev res ni bila težka. Veselim se trdega dela, tega sem se navadil že v prejšnjih okoljih, pridobil izkušnje, predvsem Danska mi je dala in odprla oči ter me predvsem obogatila z znanjem. Nekako sem napredoval po fazah, najprej je bil zame korak naprej prestop v Velenje, enako nato v Skjern, naslednji korak dalje pa bo v Celje. Tu želim vse izkušnje unovčiti, seveda pa sem pripravljen tudi na nove naloge in izzive. Primarno bomo seveda želeli obdržati primat v Sloveniji, a tudi v Evropi narediti korak naprej. Komaj čakam, da bom lahko kot domačin zaigral v polni dvorani Zlatorog, pred temi izjemnimi navijači, to je bila moja želja že od malih nog, ko sem še po televiziji spremljal evropske tekme v Celju.«

Foto: RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji