V Maribor prihaja mladi talentirani levičar

Vijoličasti nadaljujejo z aktivnim sestavljanjem moštva za prihodnjo sezono. V svoje vrste so tokrat zvabili mladega kadetskega reprezentanta Jana Hočevarja, ki v letošnji sezoni bramni barve RD Rudar iz Trbovlj.


19-letni levičar je v prejšnjih sezonah branil barve RD Rudar, ki aktivno nastopa v 1.B ligi. Svojo rokometno pot je pričel v prvem razredu osnovne šole. Mladi levičar, ki se odlično znajde tako na poziciji desnega krila, kot tudi na desnem zunanjem, je svoj talent kazal v vseh mlajših starostnih kategorijah. Za člansko moštvo Rudarja je debitiral v sezoni 2015/16 in dosegel 8 golov.

Hočevar je v zadnjih dveh sezonah nepogrešljiv član mladinske in članske ekipe Rudarja, za katere v povprečju na tekmo dosega 6 golov: “Zelo sem vesel priložnosti, ki mi jo je ponudil RK Maribor Branik, saj sem kot vsak mladi rokometaš tudi sam sanjal, da bom nekoč zaigral v 1. NLB ligi. To je zame korak naprej in vesel sem ponujene priložnosti. Hkrati se moram zahvaliti RD Rudar in vsem trenerjem, ki so na moji poti delali z menoj in s pomočjo katerih sem se razvil do te mere, da sem postal zanimiv za klube iz najvišjega ranga slovenskega klubskega rokometa. Lahko obljubim, da bom trdo delal še naprej in pomagal Mariboru na poti do zastavljenih ciljev.”, je dejal Jan Hočevar, ki je dva kroga pred konce sezone že pri 134 golih za člansko ekipo Rudarja.

Komentarji