Trebnje opravičilo vlogo favorita

V zaostali tekme 6. kroga lige za obstanek sta se v dvorani OŠ Trebnje pomerila domači Trimo ter gostje iz Dola. Trebanjci bi z zmago naredili velik korak proti osvojiti prvega mesta lige za obstanek, medtem, ko bi bili Dolani s porazom praktično že brez upanja za obstanek.


Domačini so hitro pokazali v kakšno smer se bo razvijal potek tekme, saj so že takoj na začetku polčasa povedli z 2:0.  Trebanjci so nadzorovali potek prvega polčasa ter uspeli povesti tudi že z petimi zadetki prednosti (14:9) vendar so gostje do konca polčasa uspeli zaostanek znižati na 3 gole (17:14) ter si tako zagotovili lepo popotnico za nadaljevanje tekme.

Začetek drugega polčasa je bil podoben koncu prvega ekipi sta igrali gol za gol. V 43. minuti tekme pri rezultatu (23:20) pa so domačini stopili na plin in z delnim izidom 6:1  hitro ovrgli vse dvome o  zmagovalcu, saj so povedli že z 7 zadetki prednosti (29:21) in tako konec tekme dočakali sproščeno in umirjeno. Dolani so sicer prednost do konca tekme zmanjšali na 5 golov zaostanka za kaj več pa jim je zmanjkalo časa.

Pri domačih rokometaših je bil najbolj razpoložen Tobias Cvetko s 7 zadetki, sledil mu je Gal Cirar s 5 goli. Pri gostih pa sta 5 zadetki prednjačila Amal Ajdari in Aljaž Zore s 5 zadetki.

TRIMO TREBNJE : DOL TKI HRASTNIK 34:29 (17:14)
Cvetko 7, Cirar 5; Ajdari in Zore po 5

Foto: Dominik Pekeč / RK Trimo Trebnje

 

 

Komentarji