Jan Grebenc zapušča Gorenje in odhaja na Dansko k Skjernu

Slovenski rokometaš Jan Grebenc (nepričakovano) odhaja na svojo prvo rokometno preizkušnjo v tujino, saj se je dogovoril za sodelovanje z danskim klubom Skjern.


Po samo eni sezoni igranja za velenjski klub je na na Šaleško cesto 3 (kjer domuje RK Gorenje Velenje) priromala ponudba, da Jan Grebenc svojo kariero nadaljuje na Danskem. Klub je, ob želji igralca, da se preizkusi v tujini, to upošteval in sprejel zadovoljivo ponudbo danskega Skjerna. Grebenc, ki si je med sezono poškodoval tudi gleženj, je za slovenski klub Gorenje Velenje v domačih tekmovanjih na 13 tekmah dosegel 34 zadetkov ter dosegel tudi 18 zadetkov v Ligi prvakov.

Skjern je v pretekli sezono osvojil naslov danskega prvaka in bo v novi sezoni nastopal v Ligi prvakov.

Janez Gams, športni direktor Gorenja Velenja:
“Veseli nas, da dobre predstave naših fantov niso ostale neopažene. Ime Jana Grebenca lahko od danes dodamo na seznam rokometašev, ki so s predstavami v dresu Gorenja Velenja nase opozorili tuje, finančno premožnejše klube. Po prejetju Skjernove ponudbe smo se, glede na Janovo željo, da se predčasno poda novim izzivom naproti, odločili, da sprejmemo ponujeno. Finančno nadomestilo je zadovoljilo obe strani, igralcu pa smo omogočili, da naredi korak naprej na svoji športni poti. Janu na njegovi nadaljnji športni poti želimo vse najboljše. Kljub Grebenčevem odhodu verjamemo, da imamo pred novo sezono kakovostno, mlado ekipo, ki ji bomo morda dodali še kakšnega igralca.”

 

Foto: Jurij Kodrun / RK Gorenje Velenje

Komentarji