Primož Prošt: Še par let bom branil, potem pa …

Bivši slovenski reprezentant, vratar nemškega Bundesligaša Göppingena, Primož Prošt, je kot trener sodeloval na kampu za mlade vratarke in vratarje, ki poteka v Splitu in Omišu. Žika Bogdanović je za Balkan-Handball opravil z njim krajši intervju.


“Če mi bo zdravje služilo, si želim odigrati še nekaj let,” je dejal Prošt, ki pa je pogledal tudi malo dlje v prihodnost in rekel, da že počasi razmišlja “v tej smeri, da bi po končani igralski karieri postal trener mladih vratark ali vratarjev, saj je to edina stvar, ki me veseli in ki si jo želim delati.”

Dotaknil se je tudi ravno končane sezone 2017/2018. “Na začetku smo si postavili mogoče malce previsoke cilje, izgubili smo nekaj tekem, ki jih ne bi smeli. Potem smo poizkušali sezono rešiti z evropskimi tekmovanji, a nam tudi to ni uspelo, zato lahko rečem, da v Göppingenu s sezono nismo zadovoljni.” 

Zaenkrat so v nemškem Bundesligašu še vedno brez trenerja.

Glede neuvrstitve naše reprezentance na SP je Prošt dejal, da “so zaradi neuspeha OI v Tokiu zelo zelo oddaljene, saj bo preko EP težko priti do uvrstitve na OI.”

Celoten intervju si lahko ogledate spodaj:

 

 

Pripravil: Primož Petrovič Vernikov
FOTO: International Handball Goalkeeper’s Camp Croatia

Komentarji