Mladinci že komaj čakajo domače EP!

Slovenska mladinska reprezentanca na Rogli zaključuje šesti dan priprav na evropsko prvenstvo do 20 let v Celju (19.-29. julij), na katerih mesto v ekipi išče 20 rokometašev.


Izbranci Saša Prapotnika, ki mu pomagata Vanja Kralj in nekdanji reprezentant in trener vratarjev Boštjan Strašek, so se prvič zbrali že aprila, ko so v Balatonboglarju odigrali dve pripravljalni tekmi proti Madžarski, nato nekaj treningov oddelali drugi vikend v juniju, sklepni del priprav pa opravljajo na Rogli, kjer je za njimi že šest dni dobrih treningov. Tri dni pred prvenstvom se bodo preselili v Laško, kjer bo nastanjenih tudi ostalih 15 udeležencev prvenstva. “Prvi del priprav je temeljil predvsem na fizični moči in pridobivanju hitrosti, saj smo želeli aktivirati igralce, ob tem pa smo izvajali tudi tehnične elemente ter pilili taktiko za prihajajoče tekme,” je povedal Prapotnik, ki mladinsko reprezentanco vodi drugo leto. 

“Fantje so zdravi, tako da lahko normalno treniramo. Edini, ki ima nekaj težav je Gašper Horvat, ki čuti bolečine v kolenu, a ne gre za resne težave, tako da bo na sredinem večernem treningu že treniral z ekipo,” je dodal trener Jeruzalema Ormoža, ki si želi, da bi zdravstveno stanje ostalo dobro do konca prvenstva, na katerem bo Slovenija lovila najvišja mesta. V prvem delu se bo v dvorani Golovec pomerila z Norveško (19. 7., ob 19.30), Izraelom (20. 7., ob 19.00) ter Srbijo (22. 7., ob 19.00), v primeru uvrstitve na vsaj drugo mesto v skupini, pa bo v drugem delu igrala v Zlatorogu.

Poleg zdravstvenega stanja je selektor zadovoljen tudi z delom rokometašev. Treninge bo do konca opravljalo vseh dvajset, na evropskem prvenstvu jih bo lahko zaigralo šestnajst, dva izmed njih pa bosta na priložnost čakala kot rezervi. “S prizadevanjem fantov in njihovim delom na treningih sem zelo zadovoljen. Mislim, da se zelo dobro zavedajo pomena domačega prvenstva in vedo, da je ta veliko priložnost za vse. Redki igralci imajo priložnost prvenstvo igrati doma.”

Slovenija bo prvi dve pripravljalni tekmi odigrala v četrtek in petek na Rogli, kjer bo gostovala reprezentanca Češke, prihodnji teden pa se bo dvakrat, enkrat na Rogli in drugič v Ivanić-Gradu, pomerila proti Hrvaški. Rezultat po mnenju Prapotnika ni v ospredju. “Iščemo disciplino v igri, ki nam malo manjka, oziroma je tej ekipi manjkala že v preteklosti. Vsi igralci so hitri in morajo pokazati več strpnosti, kar je najpomembneje in kar želim videti na obeh tekmah proti Češki. Ostalo bomo pričakovali na tekmah proti Hrvaški prihodnji teden.”

Vstopnice za evropsko prvenstvo so po zelo ugodni ceni že na voljo na tej neposredni povezavi, vseh prodajnih mestih sistema Moje karte ter bencinskih servisih OMV.

MLADINCI, PRIPRAVLJALNE TEKME

Rogla, četrtek, 5. julija:
SLOVENIJA : ČEŠKA

Rogla, petek, 6. julija:
SLOVENIJA : ČEŠKA

Rogla, sreda, 11. julija:
SLOVENIJA : HRVAŠKA

Ivanić-Grad, petek, 13. julija:
SLOVENIJA : HRVAŠKA

 

KANDIDATI ZA NASTIOP NA EP DO 20 LET
1 Mark Ferjan Eemsdetten (NEM) vratar 1998
3 Stefan Žabić Celje Pivovarna Laško krožni napadalec 1999
4 Matevž Kunst Herz Šmartno levi zunanji 1998
5 Kristijan Horžen Trimo Trebnje krožni napadalec 1999
6 Gašper Horvat Riko Ribnica levi zunanji 1998
7 Miha Kavčič Jeruzalem Ormož krožni napadalec 1998
8 Tim Rozman Trimo Trebnje desni zunanji 1998
9 Grega Ocvirk Celje Pivovarna Laško levi zunanji 1998
10 Marko Kotar Trimo Trebnje srednji zunanji 1999
11 Matic Pipp Urbanscape Loka levo krilo 1998
13 Dominik Ozmec Jeruzalem Ormož levo krilo 1998
14 Domen Makuc Celje Pivovarna Laško srednji zunanji 2000
15 Tadej Mazej Gorenje Velenje levo krilo 1998
16 Jošt Juričan Urbanscape Loka vratar 2000
17 Martin Hebar Jeruzalem Ormož desni zunanji 1999
18 Tine Gartner Urbanscape Loka desno krilo 1998
19 Tilen Kosi Jeruzalem Ormož srednji zunanji 1998
20 Anže Dobovičnik Herz Šmartno desno krilo 1998
21 Domen Novak LL Grosist Slovan desno krilo 1998
99 Gašper Dobaj Celje Pivovarna Laško vratar 1998
Komentarji