Jan Irman: “Vso sezono se nam dogaja, da smo skupaj”

Rokometaši Krke so v 21. krogu lige NLB gostovali pri aktualnih državnih in pokalnih prvakih, ekipi Celja Pivovarne Laško. Potem ko so gostitelji zaključili tekmovanje na evropskih parketih, pa vse moči usmerjajo v lov vnovično osvojitev državnega naslova. Novomeščani, ki so imeli pri Celjanih na kocki še kanček upanja za nastopanje v ligi za prvaka, so tokrat vse možnosti za dosego tega cilja izgubili, saj se je tekma razpletla v prid varovancem domačega stratega Tomaža Ocvirka, ki so zmagali s 38:30 (18:14).


Celjani so celotno tekmo tekmeca držali na varni razdalji. V vrstah rumeno-modrih pa po poškodbi uspešno nastopa Domen Makuc, ki je na tekmi proti Krki zadel 2-krat: »Vesel sem, da smo pokazali zanesljivo predstavo in visoko zmagali. Ni bilo lahko, Krka se je borila za možnost napredovanja in poizkušala pripraviti presenečenje, ki pa ga niti v enem trenutku nismo dopustili. Že v prvem delu smo si ustvarili prednost, v drugem pa jo le še povečali, tako da gostom nismo pustili možnosti za kakšno presenečenje. Sedaj nas čaka še ena naloga v rednem delu, ki jo moramo prav tako odigrati maksimalno, nato pa se pripraviti na končnico.«, je povedal za klubsko spletno stran.

Rokometašem Krke pa se je v letošnji sezoni že velikokrat zgodilo, da v prvi polovici uspešno parirajo tekmecu, nato pa sledi nerazumljiv padec. To je opazil tudi Jan Irman, ki se je na tekmi proti Celju med strelce vpisal 3-krat: »Vso sezono se nam dogaja, da smo zraven, nato pa se nam proti vsem ekipam od ena do šest zgodi, da pademo in ne odigramo v takšnem tempu do konca. Danes je to bilo še očitneje, prav tako pa ne znamo, takrat ko smo še zraven, da bi potegnili in mi narekovali tempo. Danes se nam je zgodil tudi kondicijski padec in rezultat je tu. Dobili smo 38 zadetkov in to je bistveno preveč. V Celju ne moreš upati na zmago, če domačin doseže več kot kakšnih 27 ali 28 zadetkov

 

Foto: MRK Krka

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Komentarji