Janc in Dolenec o novem selektorju: Miren, preudaren, odlična mešanica

Jure Dolenec se dva dneva pred odhodom na evropsko prvenstvo, katerega Slovenija začenja v rojstnem mestu novega selektorja (Göteborg, ŠVE), zaveda zastavljenega cilja. To je uvrstitev na kvalifikacije za OI. Seveda si vsi želimo čimprejšnjega uspeha, a Dolenec opozarja, da je zastavljen cilj realen, časa z novim selektorjem pa ni bilo veliko. 


“Ne skrivamo, da je naš osnovni cilj uvrstitev v olimpijske kvalifikacije. Katero mesto bo za to zadostovalo, pa trenutno ne vemo. Želje so vedno še višje, znali smo že osvojiti medaljo in radi bi se tja vrnili, a imamo zelo težek žreb. Zlasti v drugem delu prvenstva, ko se bodo skupine križale. Ne bi želel napovedovati, kam lahko posežemo. Če bomo dosegli naš primarni cilj, torej uvrstitev v kvalifikacije, bo odlično, predvsem pa si želimo rasti iz tekme v tekmo in tudi iz akcije v akcijo. Začenjamo novo zgodbo in želel bi si doseči nekakšen vrhunec že zdaj v januarju, če ne pa julija na olimpijskih igrah,” je za Planet TV spregovoril Jure Dolenec.

SELEKTOR IMA PRAVO MEŠANICO

Blaž Janc ne skriva navdušenja nad novim selektorjem. Pravi, da zaenkrat deluje vse tako, kot je treba. “Vidi se njegova mirnost. Tako kot on poudarja, ima balkansko in skandinavsko kri. Na klopi ima predvsem skandinavsko kri in to je nam igralcem všeč. Ves čas nas spodbuja in vse skupaj deluje dobro.”

Z njim pa se strinja tudi Jure Dolenec“Vse je super. Je malce drugače kot prej. Selektor je veliko bolj miren od vseh trenerjev, ki sem jih imel v moji karieri. Vsak slog vodenja ima svoje prednosti in slabosti. Sigurno je to nekaj novega in mogoče smo v tem trenutku to potrebovali, ker nam v zadnjem času res ni šlo. Nekako se nam ni uspelo zbuditi, da bi nam vsaj na eni tekmi uspelo dobro odigrati vseh šestdeset minut. Upam, da nam bo ta novost dala dodatno motivacijo in energijo za preskok nazaj na raven, ki smo jo v preteklosti že imeli,” je kemijo med selektorjem in igralci razložil Dolenec.

FOTO: ALJAŽ SEŠEL

Komentarji