Borut Mačkovšek: Ljubo je gospod, dosežemo lahko veliko!

Borut Mačkovšek je po tekmi proti Črni Gori poudaril nekaj elementov, ki so prebudili reprezentanco. Glavni je seveda menjava selektorja, za katerega slovenski ostrostrelec meni, da je pravi gospod. Miren, preudaren, analitičen.


“Vsi vemo, kakšen karakter je bil »Vujo«, narediš eno napako in si ven. Ljubo me je pripeljal v Veszprem in imel veliko zaupanje vame. Je pravi gospod na klopi, ne skače, ne nori, ne zganja šova. Njegovo zaupanje mi veliko pomeni. Ko si sproščen, je lažje igrati in lahko pokažeš maksimum,” je razliko v načinu vodenja za Delo.si pokomentiral Borut Mačkovšek

Igra pod taktirko novega selektorja je hitrejša in to je ena izmed glavnih sprememb v primerjavi s prejšnjim obdobjem. Poleg tega pa Ljubomir Vranješ tudi poudarja pomembnost ekipnega duha.

“Na Švedsko gremo lahko z optimizmom, energija je čisto drugačna, kot je bila v zadnjem letu. Vsi letimo po igrišču, klop se veseli vsakega gola in vsake obrambe. Če bomo imeli tak ekipni duh tudi na prvenstvu, lahko naredimo velike stvari,” je razložil Mačkovšek.

FOTO: ALJAŽ SEŠEL

Komentarji