Obvestilo glede glasovanja za naj igralca leta 2019

OBVESTILO ZA JAVNOST


Naj se najprej v prvi vrsti zahvalimo vsem, ki ste sodelovali pri glasovanju za najboljšega igralca leta 2019 Lige NLB. Skupno smo prejeli 200725 glasov. Največ glasov so prejeli Tilen Sokolič (levo krilo), Aleksander Glendža (levi zunanji), Bojan Čudič (srednji zunanji), Grega Krečič (desni zunanji), Rok Setnikar (desno krilo), Miha Kavčič (krožni napadalec), Ivan Budalić (vratar) in Damjan Škaper (trener).

Naj poudarimo, da je namen tega glasovanja predvsem pomoč pri večji prepoznavnosti znamke Liga NLB, višanje prepoznavnosti klubov in slovenskega rokometa ter širjenje zanimanja za rokomet, kar posledično vodi tudi v bolj polne tribune na tekmah slovenske prve lige. Vsak uporabnik (kot uporabnik se šteje IP naprave) je lahko oddal 1 glas na sejo v vsaki kategoriji. Ugotovili pa smo, da je v razmeroma kratkem času (nekaj minut) določen kandidat prejel večje število glasov. Število glasov in IP naslovov ne odstopa v takšni meri, da bi morali glasovanje razveljaviti, a se nam zdi vseeno pošteno do vas, zvestih bralcev, da vam posredujemo to informacijo. 

Kot že zgoraj omenjeno, smo prejeli 200725 glasov, ki so prišli iz 91.697 različnih IP naslovov. To pomeni, da sta v povprečju iz vsakega IP naslova prišla 2,2 glasova. Tam, kjer smo pazili hitro rast glasov, pa je bilo razmerje med IP in glasovi 1 : 3,4. Zavedamo se, da se lahko na nekaterih napravah nastavi, da se IP naslov samodejno menja, kar uporabniku omogoči neomejeno število glasov. Dokaza, da se je to zgodilo, sicer ni mogoče pridobiti, a nikakor takšen način glasovanja ni sprejemljiv. Predvsem ni v duhu fair-playa, ki ga vsi zelo radi poudarjamo, ko omenjamo besedo šport in z njim povezane dogodke. V prihodnje bomo stvar definitivno omejili, kakšna bo omejitev, pa bomo sporočili pri naslednjem glasovanju.

Komentarji