Janc in Makuc z Barcelono postala evropska prvaka

Izjemno napet finalni obračun je prinesel nove evropske prvake. V finalu sta si tokrat nasproti stala Barcelona in poljske Kielce. Zelo napeta in intenzivna tekma se je na koncu končala z rezultatom 32:32 in bila odločena s sedemmetrovkami. Boj za tretje mesto med Kielom in Veszpremom pa je pripadel Kielu. 


Celotna tekma med Barcelono in poljskimi Kielcami je bila zelo intenzivna. Barca je že v začetku doživela sedem črnih minut, a so se s pomočjo Makuca, Ariña in N’Guessana vrnili nazaj. Barcelona je do izenačenja prišla šele v 54. minuti, ko sta Dika Mem in  N’Guessan, z zaporednimi zadetki postavila vodstvo enega zadetka. Vendar igre še ni bilo konec. V zadnjih izdihljajih tekme je MVP Karalek zadel pomemben gol za Kielce in tako priigral podaljške. Tudi po odigranem podaljšku zmagovalec ni bil znan, saj je bil podaljšek zelo napet in izenačen. Ker nam podaljšek ni prinesel zmagovalca, so o tem odločale sedemmetrovke. Aleix, Dika Mem, Richardson, Ali Zein in Fabregas so bili uspešni in zadeli, Gonzalo pa je poskrbel za sijajno obrambo, ki je bila dovolj za potrditev naslova evropskega prvaka. 

Veliko sta prispevala tudi slovenska reprezentanta Domen Makuc in Blaž Janc. Oba sta odigrala odlično tekmo in bila pomemben dejavnik za zmago. Na tekmi sta prispevala vsak po en zadetek. 

 

FOTO: EHF

 

Komentarji