Ribničani imajo novega trenerja!

Ribničani imajo poleg novega pomočnika trenerja tudi novega trenerja članske ekipe. Na letni skupščini društva, so predstavili 56- letnega stratega, Boruta Mačka. 


Borut Maček si je po Šmartnem, Novi Gorici in Trebnjem gradil mednarodno kariero v Avstriji in Italiji, nato pa se je preselil na bližnji vzhod. Poleg številnih klubov pa je bil tudi selektor Irana, Bahrajna in Katarja. Letos je svojo kariero nadaljeval v Bosni in Hercegovini pri klubu Iskra iz Bugojna. Dogovorili so se, da klubu pomaga obstati v bosanski premier ligi, kar mu je tudi uspelo.

V prihodnji sezoni bo sedel na klop Ribnice, kjer mu bo ob strani stal novopečeni pomočnik trenerja, Jan Pucelj. 

Borut Maček, trener Ribnice:Na Ribnico imam lepe spomine, tu sem leta 1986 služil vojaški rok in spoznal legendo ribniškega rokometa Nikolo Radiča ter številne rokometaše, trenerje in rokometne delavce. Med delom v tujini sem redno spremljal slovensko ligo in ocenjujem, da je Ribnica v zadnjem desetletju ena najbolj urejenih rokometnih sredin v Sloveniji in ima za sabo nekaj izjemnih rezultatov za tako malo okolje. Po dolgih letih dela v tujini sem se vrnil domov v želji, da tu tudi ostanem in se počasi vrnem v slovenski rokomet. Ponudba iz Ribnice me je nekoliko presenetila, a nisem odlašal, saj verjamem, da lahko z dobrim delom ostanemo v samem vrhu slovenskega rokometa in se dokažemo tudi v evropskem tekmovanju. Vodstvu društva se zahvaljujem za zaupanje.”

 

FOTO: EPA/Ž24.SI

Komentarji