Janc in Makuc z Barcelono v veliki finale

Veliki finalni turnir lige prvakov sta odprla Veszprem in poljske Kielce. Barve Veszprema branita kar dva slovenca: Gašper Marguč in Blaž Blagotinšek. Slednji je žal zaradi rdečega kartona skoraj cel drugi polčas preživel med gledalci. Polfinalni dan pa sta končala Barcelona in Kiel. 


Veszprem se je z Blagotinškom in Margučem dobro upiral Kielcam v prvem polčasu. Po rdečem kartonu Blagotinška v 34. minuti, pa se jim je zalomilo. Poskušali so, a njihova obramba ni bila to, kar je bila v prvem polčasu. Dva zaporedna zadetka Kielc v končnici, sta pomenila konec in veselje Kielc za drugo uvrstitev v finale, v zgodovini. 

Gašper Marguč je na prvi polfinalni tekmi kar šestkrat zatresel mrežo nasprotnikov, Blaž Blagotinšek pa je zabeležil en zadetek. 

Druga polfinalna tekma je bila odigrana med ekipo Barcelone in Kiela. Obramba Kiela je bila v prvih minutah zelo močna, a vseeno žal brez možnosti. Kljub odsotnosti Pekelerja in Sagosena so drugi igralci izkoriščali priložnosti, najbolj je blestel Patrick Wiencek, ki se je na koncu zaustavil pri sedmih zadetkih. Barcelona je večjo prednost pred Kielom naredila v drugem polčasu, po zaslugi Gomeza in dobro razpoložljivega Perez de Vargasa. Končni rezultat se je ustavil pri 30:34. 

Miha Zarabec je za Kiel prispeval dva zadetka in prav tako je na strani Barcelone dva zadetka za zmago prispeval Blaž Janc. Domen Makuc se med strelce ni vpisal. 

 

FOTO: EHF

Komentarji