Lahko v naslednji sezoni pričakujemo združitev 1.B in 2. lige?

Včeraj smo že pisali, da je na Rokometni zvezi potekala seja prvoligašev, na kateri je bilo govora o spremenjenem tekmovalnem sistemu. Več o tem si lahko preberete tudi na povezavi – Se v novi sezoni obeta spremenjen tekmovalni sistem?. Le dan kasneje pa je potekala seja prvobeligašev in drugoligašev, na kateri se je govorilo o združitvi obeh lig. Kaj so se dogovorili glede združitve, pa nam je povedal predsednik prvobeligašev, Igor Jakovac.


Poklicali smo predsednika Igorja Jakovca, ki nam je na vprašanje kaj so se dogovorili glede združitve in tekmovalnega sistema odgovoril: “Soglasno so klubi iz 1.B lige zavrnili predlog o združitvi. Kar se pa tiče samega tekmovalnega sistema, pa ostaja zaenkrat enako. Prvi ligi smo dali predlog, da bi se postopoma skozi sezone ponovno vrnili na predkoronski sistem. Kljub temu, da so ga enkrat že zavrnili, naj bi se septembra ponovno sestali in glasovali.” 

Na vprašanje, kaj je glavni razlog, da so zavrnili združitev, pa je povedal: “Razlogov za zavrnitev je več. Zelo pomembno nam je mnenje strokovnega sveta, ki je podal mnenje. Mnenje je bilo, da to ni dobro za kvaliteto, s tem smo se ostali klubi strinjali. To je bil eden večjih razlogov, potem pa so še ostali.”

Glede na to, da so se odločili, da združitev ni primerna me je zanimalo tudi, ali bo druga liga zaradi zavrnitve sploh preživela do konca sezone 2024/25. Na to vprašanje mi je odgovoril: “Moje mnenje je, da se bo liga obdržala. Vsi klubi imajo željo po igranju in se konstantno krepijo z igralci. Tudi, če kakšen klub izpade, pride naslednje leto nazaj. Rudar, ki naprimer letos ni igral, že nabira igralce in se bo vrnil.” 

Komentarji