Janez Grum z bombastičnim zadetkom v zadnji sekundi zapečatil usodo Slovenjgradca!

Kot feniks iz pepela so se rokometaši Šmartnega v domači dvorani po visokem zaostanku iz prvega polčasa uspeli vrniti v srečanje in v dramatičnem zaključku nadigrali favorizirane Slovenjgradčane. Odgovornost je v zadnji minuti prevzel neustrašni Janez Grum, ki je v zadnjem napadu v zadnjih sekundah s prečudovitim zadetkom vzel gostujoči skalp in Šmartnemu prinesel prvo zmago v ligi NLB. 


Slovenjgradčani, ki so imeli od samega začetka v vratih zelo razpoloženega Gašperja Dobaja, so po sedmih minutah srečanja povedli s 4:0 kar je domačega stratega prisililo v prvo minuto odmora. Ta ni prav zalegla, saj so gostje svojo prednost še povišali na absurdnih 7:0, medtem ko je šele v 14. minuti strelski post za rokometaše Šmartnega prekinil Janez Grum. Slednji je nato uspel znižati na 8:3, Rok Ribarič pa je z dvema zaporednima zadetkoma sklenil domačo serijo 4:0 (8:5), ki je vodila na prvi posvet gostujočih favoritov. Nejc Skrabanja je nato znižal na 8:6 in domači rokometaši so bili nazaj v igri. Odlično sta za svoje moštvo še naprej branila oba vratarja, Šmartno pa je kljub katastrofalnim uvodnim minutam na odmor odšlo z zglednim rezultatom 9:12.

V nadaljevanju se domačini niso predali in v 37. minuti po vseh mukah izenačili na 14:14. Sledil je odgovor Slovenjgradčanov, ki so s tremi zaporednimi zadetki znova ušli na 15:18, a te prednosti vnovič niso znali kapitalizirati. V 46. minuti sta za ponovno izenačenje poskrbela Jaka Avsec in Jakob Pelko, po še eni minuti odmora na zahtevo Ivana Vajdla pa je Avsec le dosegel  zadetek za prvo vodstvo Šmartnega (19:18). Kar naenkrat so se v lovljenju nasprotnika znašli gostje, ki so po novem zadetku Gruma v 56. minuti zaostajali že za tri gole! (22:19). Slednji se od šoka, kot je sprva kazalo niso uspeli pobrati, a so v poslednjih minutah navkljub vsemu stisnili domačo obrambo. Najprej je s sedemmetrovke na 24:22 znižal Vid Levc, ta pa je po minuti odmora Aleša Šmejca svoje moštvo približal le še na gol zaostanka. V naslednjem napadu je izjemni Grum več kot očitno odgovornost prevzel na svoja ramena, a mu je na skrb prisotnih v dvorani strel obranil odlični Dobaj. Kazen so domači plačali še prehitro, po tem ko je Tilen Grobelnik v izteku zadnje minute srečanja le uspel izenačiti na 24:24, toda zadnji napad in zadnjih nekaj sekund je pripadalo rokometašem Šmartnega. Na levo krilo je žogo znova prejel Janez Grum, preigral obrambo in iz praktično mrtvega kota v praktično zadnji sekundi žogo poslal v malo vratarjevo mrežico za izjemno prvo zmago Šmartnega v prvenstvu! (25:24)

 

Foto: RD Herz Šmartno/Blaž Bratkovič

Komentarji