Velenjčani v Ivančni Gorici upravičili vlogo favorita

Danes sta se v Ivančni Gorici v 4. krogu lige NLB pomerila domači SVIŠ in gostje iz Velenja. Rokometaši Gorenja iz Velenja so upravičili vlogo favorita in slavili z rezultatom 28-21. 


Tekmo so odlično začeli domačini in v obrambi prikazali odlično in borbeno igro. To je botrovalo k temu, da je bil v 10. minuti pri rezultatu 3-0 za domače gostujoči trener Zoran Jovičić primoran uzeti minuto odmora. A domačinov to ni zmedlo in v 14. minuti so po zadetku Denisa Zavodnika povedli že z rezultatom 6-2. Nato so se zbrali tudi gostje in v 22. minuti po zadetku s sedmih metrov Kenana Pajta znižali zaostanek na 9-8. V 24. minuti je rdeči karton prejel gostujoči igralec Branko Preradović. Prvi polčas so dobili domačini z rezultatom 12-11.

Drugi del so precej bolje začeli gostje in v 38. minuti prišli do vodstva z 2 zadetkoma, ko je 2krat zadel Ibrahim Haseljić. Domačini se niso dali in gostom prožili dober odpor. V 46. minuti je zadetek s sedmih metrov izkoristil Marko Marojević. Nato so odločno bolje zaigrali gostje in v 50. minuti povedli že za 4 zadetke. V zadnjih minutah so domačim pošle moči, gostje pa so izkoristili tudi izkušnje in tekmo zanesljivo dobili z 28-21.

Pri domačih je bil najbolj razpoložen Marko Marojević, ki je dosegel 7 zadetkov, pri gostih pa je 6 zadetkov dosegel Ibrahim Haseljić.

FOTO:

Komentarji