Ljubljančani so se v Kopru opekli

Rokometaši MRK Ljubljane so v Kopru po dobrem uvodu v sezono naleteli na prevelik zalogaj in prvič prikazali povprečno predstavo. Koper je dominiral celotno srečanje, ki ga je z odločilno serijo zadetkov dobil praktično že v prvem polčasu. 


Ekipi sta začeli nadvse izenačeno, zadetek ali dva prednosti pa so vzdrževali Koprčani. V 15. minuti je bil ob rezultatu 10:8 za domače gostujoči strateg prisiljen v prvo minuto odmora, po kateri pa je razpoloženi Rok Jelovčan nanizal tri zaporedne obrambe, preprečil ponovno izenačenje, v 19. minuti pa je Tomislav Spurk svojemu moštvu prvič na srečanju prinesel prednost treh zadetkov (11:8). Od tu je šlo za Ljubljančane le še navzdol. S serijo 6:0 so Koprčani Bojana Čotarja še drugič prisilili na sklic svojih varovancev, po katerem pa je Matevž Žagar le še zadel za najvišje vodstvo 19:10. Izid polčasa je z novo uspešno sedemmetrovko omili Jure Lukman (19:11).

V nadaljevanju je Tine Poklar poskrbel da so domači rokometaši prvič povedli s +10 (23:23), zaostanka katerega rokometaši Ljubljane niso in niso uspeli znižati. Zadnja svetla točka za goste se je zgodila v zadnjih desetih minutah srečanja, ko so se s sploh prvo lastno serijo 5:1 le približali na 30:23, po kateri je reagiral tudi domači trener Uroš Rapotec. Miha Kolmančič je zaostanek sicer še znižal na 30:24 a so v zaključku Koprčani z dvema goloma le še potrdili visoko zmago s 32:24.

 

Photo: RD Koper/Tomaž Primožič

Komentarji