Infarktna končnica pripadla Ribničanom


Na Kodeljevem smo spremljali derbi 4. kroga Lige NLB med RD LL Grosist Slovan in RD Riko Ribnica. Nobena izmed omenjenih ekip v letošnji sezoni še ne pozna poraza. Po treh tekmah sta ekipi pri treh zmagah. Zaradi tega smo lahko pričakovali izjemno izenačeno in zanimivo tekmo. 


Tekmo so bolje odprli gostje in imeli na svojem računu hitro dva gola prednosti (1:3). Ribničani, ki so bili v naletu so v 9. minuti povedli že za tri zadetke (2:5). A domačini, ki v tekmo niso vstopili v tekmo so se vendarle zbrali in v 12. minuti rezultat izenačili na 5:5. Gostje iz Ribnice pa so znova pokazali svoje izkušnje in ponovno naredili razliko. V 19. minuti je semafor kazal tri gole prednosti (6:9) v korist gostov. Zaključek prvega polčasa pa je v celoti pripadel Ribničanom. Te so prednost višali in v 29. minuti vodili tudi že s šestimi zadetki prednosti (9:15). Domačim je do konca uspelo doseči še en gol. Ekipi sta tako na odmor odšli ob razliki petih golov in rezultatu 10:15.

V prvi polovici drugega dela igri smo spremljali zelo dinamičen rokomet. Od vodstva gostova za šest golov (11:17), do tega, da so se rokometaši Slovana približali na štiri gole (16:20). V 48. minuti so se gostitelji približali na tri zadetke (18:21) in tako gostujočega stratega Roberta Beguša prisilili v minuto odmora. Tekma pa se je nato še dodatno razživela. Domači so v 52. minuti prišli le še na gol zaostanka (20:21). V naslednjem napadu so po 8. minutah brez gola tega vendarle dosegli tudi gostje. Gostitelji so imeli nekaj priložnosti, da bi rezultat izenačili, a jim je v zaključkih vselej nekaj malega zmanjkalo. To so po napakah domačih izkoristili gostje in z dvema hitrima goloma v 57. minuti ponovno ušli na tri zadetke (22:25). A igralci Slovana so se na krilih domačih navijačev znova približali na en gol (24:25). In petnajst sekund do konca so imeli zlata vredno priložnost, da osvojijo točko. A je strel iz sedmih metrov Timu Topolovcu ubranil vratar Ribnice Sandro Meštrić. Tekma se je tako končala z zmago gostov (24:25).

Pri domačih sta bila s 5 goli najučinkovitejša Patrik Martinović in Davor Čaušević, za goste je 8 golov dosegel Jan Pucelj.

LL GROSIST SLOVAN : RIKO RIBNICA  24:25 (10:15)
Martinović in Čaušević po 5; Pucelj 8, Milićević 5

Standings provided by SofaScore LiveScore

FOTO: Lin Gombač / RD LL Grosist Slovan

Komentarji