Ločani prepričljivo do zmage nad Dobovo

Danes sta se v okviru 4. kroga lige NLB v dvorani Poden pomerila domača Urbanscape Loka in gostje iz Dobove. Domačini so prišli do prepričljive zmage z 28-20 in se povzpeli na prvenstveni lestvici.


Tekma se je začela izjemno izenačeno, po prvih 5 minutah pa je semafor kazal le 1-1. Tudi po 10. minutah je bil rezultat izenačen, po zadetku Andraža Dragana je bilo 4-4. Nato so iniciativo prevzeli domačini in v napadu zaigrali predvsem hitreje, po zadetku Grege Jamnika pa so v 20. minuti prišli do otipljivejšega vodstva z 9-6. Ločani so nato poleteli v napadu in prestavili v višjo prestavo, prvi polčas pa so zanesljivo dobili z rezultatom 14-8.

Drugi del so občutno bolje začeli gostje, ki so hitro dosegli 2 zadetka in zmanjšali zaostanek na 3 zadetke. To pa domačinov ni zmedlo, hitro so dosegli 2 zadetka, na vratih pa je dve obrambi zbral še Jošt Juričan in spet so povedli z 16-11. V naslednjih minutah smo spremljali igro gol za gol, gostje pa se niso uspeli preveč približati domačinom. V 50. minuti so Ločani povedli z 21-15 in zdelo se je, da končnica ne bo napeta. To je v 55. minuti z zadetkom potrdil Matic Pipp, ki je zadel za 24-17. Ločani so tekmo mirno pripeljali do konca in slavili z 28-20.

Najbolj razpoložen je bil v domači vrsti Urban Pipp, ki je dosegel 9 zadetkov, 5 pa jih je dodal Aljaž Jesenko. V vrstah gostov je 5 zadetkov dosegel Andraž Dragan, 4 pa je dodal Rudolf Zvonimir Šafranko.

FOTO: Urbanscape Loka

Komentarji