Japonci pravi navijači slovenske reprezentance

Slovenske rokometašice bodo v soboto odigrale svojo prvo tekmo na SP na Japonskem, nasproti pa jim bo stala reprezentanca Nizozemske. Slovenke so v teh dneh že v deželi vzhajajočega sonca, kjer se intenzivno pripravljajo, obenem pa prejemajo nepričakovano pozornost domačinov.


Organizatorji v japonski Amakusi so se do sedaj resnično izkazali, saj se Slovenke počutijo kot doma. Še več, po poročanju iz strokovnega štaba slovenske reprezentance so gostitelji izredno veseli in ponosni, da so Slovenke nastanjene pri njih. Treningi slovenskih rokometašic so izredno obiskani, ogleda si jih tudi do 300 ljudi, med katerimi prednjačijo otroci. Nekateri so se celo naučili navijaškega vzklika “DAJMO SLOVENIJA”.

Po enem izmed treningov so imele članice naše reprezentance tudi napovedano druženje z japonskimi otroci, ki so pokazali izredno zanimanje za rokomet. Druženje z otroci je trajalo precej dlje kot napovedanih 30 minut, naše igralke pa so nadobudni mladini služile tudi kot mentorice, podpisale pa so tudi kar nekaj avtogramov. Prirejena je bila tudi večerja, kjer je predstavnike slovenske reprezentance nagovoril predsednik japonske rokometne zveze, obenem pa so priredili tudi nastop tradicionalne japonske skupine.

Vse skupaj je odlična reklama za slovenski rokomet, saj so domačini napovedali, da ni dvoma o tem, da bodo že v soboto stiskali pesti za Slovenijo.

Foto: RZS

Komentarji