Niko Markovič: “Doma nimamo pravih strokovnjakov”

Niko Markovič je bil slovenski selektor moške reprezentance med 2002 in 2004. Izbrano vrsto je vodil na SP 2003 na Portugalskem, ko je reprezentanca osvojila končno 11. mesto. Je velik poznavalec arabskega rokometa. Deloval je v Kuvajtu, v Združenih arabskih Emiratih, nazadnje pa je bil trener 22-kratnih Egiptovskih prvakov Al Ahly. 


“Poteza RZS, da se je tik pred EP odločila za zamenjavo selektorja, je zelo tvegana. Če so Vujovića že hoteli menjati, bi morali to storiti, ko se nismo uvrstili na zadnje SP. Zdaj ni primeren čas za njegov odhod. Prva napaka, ki so jo storili, je bila, da so mu dovolili, da prevzame vodenje Zagreba,” svoje videnje situacije, ki je nastala okoli selektorskega stolčka, predstavi Niko Markovič

“Gre za trenerja, ki hoče iz slabega materiala narediti dobrega, dobil je res slabo ekipo, kar ga je še dodatno ‘znerviralo’. Njegove zadnje reakcije sicer ne odobravam, sem pa po svoje na njegovi strani. Ima svoje prijeme in bolj jugoslovansko šolo rokometa, s katero je vendarle vzbudil neko zmagovalno mentaliteto, ki nas je popeljala do kolajne na SP,” je bivši slovenski selektor za EkipoSN opisal Veselina Vujovića. 

O tem, kdo bi ga lahko nasledil pa ni razmišljal. “Nikakor pa ni vseeno, kdo bo to. Bojim se, da doma nimamo pravih strokovnjakov za visoke cilje, ki smo si jih zastavili,” je mnenja Niko Markovič.

FOTO: AL AHLY HC

Komentarji