Javna tajna je dobila tudi uradno potrditev!

V sezoni 2024/25 bo mesto glavnega trenerja ekipe RD LL Grosist Slovan prevzel Uroš Zorman, ki se tako vrača “domov”. S podpisom pogodbe se je klubu, kjer je naredil prve rokometne korake, zavezal do leta 2028.


Danes 44-letni Zorman se je po tej sezoni poslovil od trebanjskega Trima, kjer se je letos veselil naslova pokalnega prvaka, v državnem prvenstvu pa ekipo popeljal do drugega mesta. Nekdanji rokometaš, ki je nanizal uspehe v največjih evropskih klubih ter štirikrat stopil na evropski prestol (Celje, Ciudad Real 2-krat in Kielce) je tudi rekorder po številu nastopov za slovensko izbrano vrsto (225). Od leta 2022 vodi tudi izbrano vrsto Slovenije, s katero ga to poletje čaka nastop na olimpijskih igrah v Parizu.

V Slovan se vrača po več desetletjih – na mesto, kjer je začel svojo izjemno rokometno pot. “Vesel sem, da se vračam v Slovan, to je moj klub, to je moj dom,” pravi ob podpisu pogodbe Zorman in dodaja: “Prepričali so me s smelimi in ambicioznimi načrti, pa tudi zato, ker menim, da mora Slovan znova krojiti slovenski rokometni vrh. Rokomet se je v Ljubljani vedno igral, mora se igrati tudi na najvišjem nivoju. Poleg tega je zame zelo pomembno, da je Slovanova strategija usmerjena tudi v mlade, njihov razvoj in napredek. Verjamem, da bomo vsi skupaj v Ljubljani delali kakovostno, se borili za slovenskega prvaka in pokalnega prvaka ter da bomo na daljši rok iz našega podmladka ustvarili nove slovenske reprezentante.”

Uroš Zorman se je z RD LL Grosist Slovan dogovoril za sodelovanje za štiri sezone.

VIR: RD LL Grosist Slovan

Komentarji