Predsedstvo potrdilo namen podaljšanja sodelovanja z obema selektorjema

Na torkovi seji predsedstva Rokometne zveze Slovenije v Ljubljani je bila glavna tema namen podaljšanja pogodb s selektorjema slovenskih članskih reprezentanc Draganom Adžićem, ki bdi na žensko izbrano vrsto, in Urošem Zormanom, ki vodi moško reprezentanco. Predsednik RZS Bor Rozman je predsedstvu predstavil namen podaljšanja za obdobje dveh let.


Tako Adžić kot Zorman sta bila prisotna na današnji osmi seji predsedstva RZS, kjer sta predstavila aktivnosti oziroma uspehe obeh reprezentanc. Obe izbrani vrsti sta se uvrstili na prihajajoče olimpijske igre v Parizu, tako da bo Slovenija ena izmed osmih držav, ki bo na rokometnem olimpijskem turnirju prisotna z obema ekipama.
 
Ženska reprezentanca je postala prva ženska ekipa na OI v zgodovini, sicer pa so varovanke črnogorskega stratega v zadnjem času osvojile še 11. mesto na svetovnem prvenstvu decembra na Danskem, Norveškem in Švedskem ter si zagotovile nastop za evropsko prvenstvo, ki bo ob koncu leta v Avstriji, Švici in na Madžarskem.
 
Rokometaši so se še četrtič uvrstili na igre, prav tako pa so EP januarja v Nemčiji sklenili na šestem mestu in si priigrali še nastop na SP 2025 januarja na Hrvaškem, Danskem in Norveškem.
 
Predsedstvo je soglasno potrdilo namen podaljšanja pogodbe selektorjema za obdobje naslednjih dveh let.
 
Predsedstvo se je seznanilo še z odstopom Blaža Brodnjaka z mesta člana predsedstva, pregledali pa so kandidate za člane predsedstva in organov, ki jih bodo volili na 36. volilnem Zboru članov RZS 20. junija. Potrdili so dopolnjen tekmovalni pravilnik o tekmovanjih in registracijski pravilnik, dotaknili pa so se tudi poteka organizacije mladinskega EP, ki ga bo julija gostilo Celje. Predstavljen je bil tudi projekt RZS.TV, ki se nahaja v zaključni fazi. V prihodnji sezoni bodo del prenosov tekem, ki jih je mogoče že sedaj najti na YouTube kanalu RZS.TV opravljale avtomatske kamere.
Komentarji