Jernej Smisl: “Treba je ločiti tri različne stebre kluba …”

Predsednik RK Celje Pivovarna Laško Jernej Smisl si je pred novim letom vzel nekaj časa in za klubsko spletno stran odgovoril na nekaj vprašanj. Veseli ga, da se je v letošnji sezoni Zlatorog bolj polnil kot sezone pred tem. Ponosen je na klubske ljudi in na vse, ki sodelujejo tako ali drugače s celjskim rokometnim klubom.


Smisl se je najprej dotaknil spodrsljaja, ki se je Celjanom zgodil v superpokalu, a je hitro pogled obrnil naprej: “Dejal bi, da je pomembno, da smo se iz spodrsljaja v superpokalu marsikaj naučili in da je člansko moštvo danes na igrišču videti dobro, povezano, da je kemija z navijači prava,” in nadaljeval: “Proti Ribnici smo potrdili primat v državi, gledalci so z lepim obiskom to nagradili, javnosti smo pokazali nekatere mlade fante, s katerimi v prihodnje resno računamo.”

Poudaril je, da v Celju delo temelji predvsem na mladih igralcih, ki jih potem priključijo članski ekipi: “Videli ste že mlade fante, ki dobivajo minute na članski ravni in še jih boste videli.”

FOTO: Facebook

Poleg domačih igralcev je domača tudi stroka: “V njo verjamemo. V bistvu je šlo za dosti enostavno odločitev (op. p. imenovanje Tomaža Ocvirka). Spomnim se dneva, ko je postalo jasno, da smo se razšli s prejšnjim trenerjem. Mislim, da smo skupaj s klubskimi funkcionarji prejeli vsaj 20 ponudb primernih trenerjev. Ampak niti en ni bil Celjan! Z upravnim odborom smo se strinjali, da je čas, da priložnost ponudimo domačemu trenerju. Tako, kot si domači fantje želijo nekega dne priložnosti v članskem moštvu, tako je prav, da priložnost za delo dobi tudi domači trener. Temu želimo slediti tudi v prihodnje,” razlaga predsednik celjskih kozličkov.

Po desetih letih je v Zlatorog prišlo spet rekordno število gledalcev: “Klub z vodstvom, športni del in gledalci – to so trije stebri, na katere je potrebno razdeliti oceno; gledalci so definitivno dokaz, da nekaj delamo dobro,” meni Smisl, ki je zelo vesel obiska na tekmah Lige prvakov: “To potrjuje tudi rekordni obisk po desetih letih, v povprečju za fante stiska pesti na tribunah 4200 gledalcev na tekmo Lige prvakov.”

FOTO: Facebook

Jernej Smisl je pogled usmeril tudi v prihodnjo sezono: “Kar se tiče sestave moštva za prihodnjo sezono, se nam je časovnica zaradi septembrskih dogodkov nekoliko zamaknila. Vselej smo ciljali na to, da smo imeli 20. decembra okostje moštva praktično sestavljeno. Ta datum se nam je odmaknil, ampak do konca januarja verjamem, da bo drugače. V pogovore in sestavo moštva je vključen trener in celoten strokovni štab.”

“Ambicije za 2019 bodo podobne kot za leto 2018. Še naprej nastopati v Ligi prvakov, zmagovati kadar gre, dostojno prenašati poraze. Vemo, kaj Celje Pivovarna Laško pomeni v slovenskem prostoru, zato je cilj osvajati vse lovorike. To je do neke mere tudi pogoj,” je zaključil Jernej Smisl.

Celoten intervju si lahko preberete TUKAJ.

 

FOTO: Facebook

Komentarji