Slovenija vendarle s predstavnikom na SP

Slovencem se na letošnje svetovno prvenstvo, ki bo na sporedu od 10. do 27. januarja, ni uspelo uvrstiti, a imamo med igralci vseeno svojega predstavnika. To je 30-letni Aljoša Čudić, ki bo zastopal reprezentanco Katarja.


Vratar, ki je svoje prve rokometne korake naredil pri Celju bo vratarski tandem tvoril z izjemnim Danijelom Šarićem, ki že vrsto let zastopa katarsko reprezentanco. Aljoša, ki je trenutno igralec lizbonskega Sportinga, je v dresu Katarja debitiral na azijskih igrah in dosegel zlato medaljo.

Reprezentanca Katarja s številnimi zvezdniki v njej računa na visoke uvrstitve. Nenazadnje je na svetovnem prvenstvu leta 2015 zasedla drugo mesto. Reprezentanco bodo zastopali številni zvezdniki kot so Danijel Šarić, Rafael Capote, Jovo Damjanovič ter Marzo Frankis. Trener reprezentance je rokometni strokovnjak Valero Rivera.

Poleg Čudića pa bomo imeli Slovenci tudi druge predstavnike. Na svetovnem prvenstvu bosta pravico delila naša najboljša sodnika Lah in Sok. Nekdanji selektor slovenske članske izbrane vrste Boris Denić bo svetovnem prvenstvu kot selektor zastopal reprezentanco Savdske Arabije.

FOTO: Sporting andebol

Komentarji