Jovičić: “Na drugo tekmo odhajamo z zasluženimi tremi zadetki prednosti”

Rokometaši Gorenja Velenja so po katastrofalni otvoritvi tekme vendarle prišli do zmage v prvem krogu Evropskega pokala proti avstrijskem Bregenzu. Kaj so povedali po tekmi?


Urban Pipp, rokometaš RK Gorenje Velenje: Za nami je prva tekma proti avstrijskemu Bregenzu v Evropskem pokalu. Tekmo smo začeli v krču. Poznalo se je, da je to naša prva evropska tekma v tej sezoni. Nato smo z borbeno igro v obrambi in lahkimi zadetki na prazen gol prišli najprej do izenačenja in nato tudi do vodstva. Na koncu smo uspeli narediti razliko treh zadetkov, kar pa ni dovolj, da bi se že lahko veselili napredovanja. Čaka nas tekma v Bregenzu, kjer bomo morali pokazati še boljšo igro.”

Zoran Jovičić, trener RK Gorenje Velenje: “Prvi polčas smo začeli izjemno slabo. Potem se je izjemno težko vrniti nazaj v ritem. Skozi celoten prvi polčas smo ekipo Bregenza lovili, ki je fizično zelo dobra ekipa z dvema visokima krožnima napadalcema. Na začetku nam je primanjkovalo energije, ki smo jo našli v drugem polčasu, ko smo tekmo obrnili v našo korist. Na drugo tekmo odhajamo z zasluženimi tremi zadetki prednosti. V Avstriji nas čaka zelo težka tekma, ampak mi odhajamo z jasnimi cilji.”

Matic Kotar, rokometaš Bregenza: “Tekmo smo odprli zelo dobro, mislim, da smo Velenjčane z napadom 7:6 malo presenetili, kljub temu, da že od začetka sezone igramo tako. V drugem polčasu se je razbranil njihov vratar Skok in mislim, da je to prevesilo tehnico v korist Velenjčanov. Mi smo nato padli, zmanjkalo nam je energije. Res pa je, da je za nami šele prvi polčas, za napredovanje v naslednji krog imamo še šestdeset minut na domačem igrišču in mislim, da je razlika dosegljiva.”

FOTO: Jan Gregorc

Komentarji