Dobova ugnala Maribor

Nocoj sta se v Dobovi na zaostali tekmi 5. kroga merila Dobova in Maribor. Oba kluba trenutno nista bila zadovoljna s svojimi igrami. Maribor je v preteklem krogu visoku izgubil proti Trimu in remiziral s Slovanom, Dobova pa na lestnici državnega prvenstva zaseda šele predzadnje mesto.


Tekmo je veliko bolje pričela Dobova. Domači so na krilih razpoloženega Vanje Smiljanića povedli s 5-1 in si hitro ustvarili prednost pred gosti s Štajerske. Maribor je skozi večino prvega polčasa lovil priključek, v izdihljajih tega igralnega dela pa so ga tudi ujeli. V 29. minuti je izid na 14-14 poravnal Vid Kačičnik. Da je Dobova po prvem polčasu vseeno vodila je poskrbel Ignjat Nešič, ki je zadel za 15-14.

V druge polčasu smo lahko spremljali podobno zgodbo kot v prvem. Dobova je vodila, a z minimalno prednostjo, Mariborčani pa so bili Dolenjcem vseskozi za petami. V 51. minuti se je mariborska vztrajnost izplačala, saj je Anže Blagotinšek zabila za 24-24. Obetala se je napeta končnica. Denis Ferenčak je z dvema zaporednima zadetkoma za svoje moštvo popeljal na 26-24, gostje so tudi tokrat odgovorili z goloma Filipa Jerenca. Nato je na sceno stopil Vanja Smiljanić, z njegovima dvema zadetkoma je Dobova povedla z 28-27. Zadnji žebelj v krsto Maribora je potem vendarle zabil Željko Sukić, ki je tako poskrbel, da je zmaga ostala v Dobovi.

Foto: RK Maribor Branik

Komentarji