Ribnica deklasirala Borac in z ogromno prednostjo odhaja na povratno tekmo

Rokometaši Ribnice so sezono v Evropi začeli v drugem krogu evropskega pokala. Pred domačimi navijači so gostili rokometaše Borca iz Banja Luke. Tekmo so lahko pričakali samozavestni, saj so odlično začeli z nastopi v državnem prvenstvu, kjer imajo po 6. krogih na računu kar pet zmag in tako zasedajo trenutno drugo mesto. To so tudi opravičili in se veselili suveren zmage …


Gostitelji so v srečanje vstopili izjemno in že od samega začetka narekovali ritem. Po dveh zadetkih Aljaža Levstka in Ivana Laljeka so povedli s 4:1. Ribničani so nadaljevali z visokim tempo in gostom niso dovolili vsiliti svoje igre. Tako so se domačini ob koncu 19. minute oddaljili že na sedem golov naskoka (12:5). Do konca prvega dela igre so rokometaši Ribnice prednost še izdatno povečali. Po delnem izidu 8:2 so na odmor odšli s prednostjo trinajstih zadetkov (20:7) in tako svojo nalogo opravili že v prvem polčasu.

Domači so tudi drugi polčas začeli silovito in prednost višali iz napada v napad. Ob koncu 42. minute je ta prednost znašala že dvajset golov (31:11). V ribniški zasedbi je z devetimi zadetki daleč največ pokazal Ivan Laljek. Domačini so tekmo mirno peljali do konca in niti za trenutek niso dopustili, da bi za trenutek prevzeli pobudo na igrišču. Na koncu so se razveselili suverene zmage s kar enaindvajsetimi goli naskoka (40:19). S tem so si pred povratno tekmo priigrali ogromno prednosti, ki jo glede na predstave v letošnji sezoni ne bi smeli zapraviti, temveč le še nadgraditi. Povratna tekmo bo na sporedu v nedeljo 6. novembra v Banja Luki.

RIKO RIBNICA : BORAC BANJA LUKA  40:19 (20:7)
Laljek 9, Ljevar 7; Nježić 5, Kalamanda 4 

FOTO: Anže Oražem / RD Riko Ribnica

Komentarji