Rokometaši Bregenza pošteno namučili favorizirane Velenjčane

velenje_2022

Velenjčani so v Rdeči dvorani proti ekipi Bregenza iz Avstrije začeli svojo evropsko pot. Prva tekma 2. kroga Evropskega pokala se je končala z izidom 33-30 v korist domačinov iz Velenja.


Domačini iz Velenja tekme skorajda ne bi morali začeti slabše. Ko je na semaforu odbila 5. minuta srečanja, so gostje iz Avstrije vodili z rezultatom 0-5. Velenjčani so v naslednjih minutah začeli igrati rokomet, kakšnega so od njih pričakovali domači navijači ter se do 12. minute približali na dva gola zaostanka (5-7). Gostje niso bili pripravljeni izpustiti prednosti iz svojih rok. Z odlično igro so v 20. minuti ponovno izenačili najvišjo prednost na tekmi (8-13), na odmor pa sta ekipi odšli ob rezultatu 14-17.

Kar so v prvem polčasu storili gostje, so v drugem ponovili domačini. Z delnim rezultatom 5-2 so Velenjčani v 37. minuti prišli do izenačenja (19-19), le nekaj minut kasneje pa do prvega vodstva na tekmi (21-20). Gostom dejstvo, da so izgubili visoko vodstvo ni vzelo motivacije, saj so se na igrišču še naprej borili. Borbena igra obeh ekip je bila vidna tudi na semaforju, ki je 12 minut pred koncem srečanja kazal rezultat 24-24. Končnica srečanja je pripadla favoriziranim Velenjčanom, ki so se po zvoku sirene veselili zmage z rezultatom 33-30.

Pri domačinih se je pod 6 zadetkov podpisal Kenan Pajt, pri gostih pa je 10 golov dosegel Matic Kotar.

FOTO: Jan Gregorc

Komentarji