Jovičić: “Nočem delati evforije”

Velenjčani so v sredo odigrali zaostalo tekmo 15. kroga domače Lige NLB. V velenjski Rdeči dvorani so se pomerili z drugouvrščeno Ribnico in dosegli pomembno zmago v boju za drugo mesto v domačem prvenstvu. Zmaga s 35:22 je ostala v Velenju.


Prva tekma z Ribnico v letošnjem letu je predstavljala hud boj za dve točki, saj bi se Velenjčani v primeru zmage približali Ribničanom na tri točke zaostanka v domačem prvenstvu, v obratnem primeru pa bi se ekipa Ribnice oddaljila na varnih in težko dosegljivih +7 točk. V postavi trenerja Zorana Jovičića je tokrat manjkal Žan Šol, ki si je na torkovem treningu zvil gleženj.

“Danes definitivno nismo pričakovali takšne zmage. Zasluženo smo zmagali, igrali smo na zelo visokem nivoju. Vsi elementi igre so delovali, Ribnica pa ni uspela razviti svoje igre. Ne bi želel delati evforije, že v nedeljo nas čaka pomembno gostovanje v Kopru, tako da se bomo poskušali čim boljše pripraviti na naslednjega nasprotnika,” je po visoki zmagi povedal trener Velenja Zoran Jovičić.

Najboljši strelec Velenja (9 golov) in igralec tekme Matic Verdinek: “Danes smo dobro delovali v obrambi, dosegali smo lahke zadetke in protinapadov, vse se nam je poklopilo. Sem ponosen na sebe in na ekipo, da smo otvorili drugi del sezone z zmago.”

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

FOTO: Jurij Vodušek

Komentarji