Žiga Mlakar se seli na Hrvaško!

Slovenski reprezentant Žiga Mlakar bo poleti zamenjal klubskega delodajalca. Iz poljske Wisle se bo preselil k hrvaškemu Zagrebu. Mlakar je s serijskim državnim prvakom Hrvaške sklenil dvoletno sodelovanje.


“Mlaki” je svoje prve rokometne korake naredil pod okriljem rokometne šole Toneta Goršiča, od koder so ga povabili med celjske prvake. Ob rednem nastopanju za mlajše kategorije Celja Pivovarne Laško je  v sezoni 2014/15 kot posojeni igralec nastopal za Maribor Branik, nato pa se je vrnil v Celje, kjer je igral vse do leta 2018. Po letu 2018 se je odločil za prvi preizkus v tujini in prestopil k poljski Wisli, ki nastopa tudi v najelitnejši Ligi prvakov. Poljski prvaki so v letošnji sezoni Lige prvakov v skupini D zbrali 11 točk in se prebili v kvalifikacije za osmino finala. Tam se bodo 22. in 29. februarja srečali s špansko zasedbo Bidasoa Irun.

Kmalu 30-letni rokometaš je sodeloval tudi na pripravah za evropsko prvenstvo, a tja ni odpotoval. Za slovenski grb je do sedaj zbral 26 nastopov in dosegel 49 golov.

“Zelo sem vesel, da bom športno pot nadaljeval v tako velikem klubu kot je Zagreb. Poznam trenerja, njegov način dela in igre, kar mi je še posebej všeč. V novi sezoni pričakujem obilo dobrih tekem ter da bomo z dobrimi rezultati razveselili navijače kluba, ki si to nedvomno zaslužijo. Poznam tudi že kar nekaj bodočih soigralcev. Z nekaterimi sem že igral, zato upam, da se bom dobro vklopil v moštvo,” je za uradno spletno stran zagrebškega kluba dejal Mlakar.
FOTO: Aljaž Sešel
 

Komentarji