Jovičić: “Smo največji ‘outsajder’ v Evropski ligi”

Danes je bil na sedežu Evropske rokometne zveze na Dunaju, opravljen žreb skupinskega dela Lige Evropa. Rokometaši Gorenja Velenja bodo igrali v skupini C v kateri se poleg njih nahajajo ekipe SC Magdeburg, IK Sävehof, PAUC Handball, BM Logrono La Rioja in Nexe Našice.


Rokometaši Gorenja Velenja so se z naslovom državnih prvakov neposredno uvrstili v skupinski del drugega najelitnejšega rokometnega tekmovanja. Na sedežu evropske rokometne zveze na Dunaju so danes opravili žreb skupin drugega najelitnejšega evropskega rokometnega tekmovanja. Črno-rumeni bodo igrali v skupini C, poleg njih pa se v tej skupini nahajajo tudi ekipe SC Magdeburg (Nemčija), IK Sävehof (Švedska), PAUC Handball (Francija), BM Logrono La Rioja (Španija) in Nexe Našice (Hrvaška).

Prva tekma Lige Evropa se bo odigrala 19. oktobra, ko bodo ose v Rdeči dvorani gostile aktualne prvake Lige Evropa SC Magdeburg.

Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja
˝Zadovoljni smo, da igramo v tako elitnem tekmovanju. Z dobro igro v lanski sezoni smo si to prigarali. Menim, da smo največji ˝outseider˝ v celotnem tekmovanju. Igranje v Ligi Evropa bomo maksimalno izkoristili, saj bo s tem ekipa nabirala izkušnje. Verjamem, da če bomo ostali vsi zdravi, nobeni ekipi ne bo lahko v Velenju.˝

FOTO: Jan Gregorc/RK Gorenje Velenje

Komentarji