Kosi: “V norem zaključku tekme bomo poskušali pripraviti presenečenje”

Rokometaši Ormoža bodo danes ob 18. uri gostili Celjane in tako otvorili 4. krog letošnje izvedbe državnega prvenstva. Medtem, ko so Celjani še neporaženi, saj so v prvenstvo krenili s tremi zaporednimi zmagami, pa so Ormožani še brez zmage.


Rokometaši Jeruzalema so v štartu prvenstva izgubili trikrat zapored, kljub temu pa se pred gostovanjem Celjanov ne predajajo. “Na Hardek prihaja še neporaženo Celje Pivovarna Laško, ki je hitro izpadlo iz Evrope in vse sile usmerilo v državno prvenstvo. Spadamo med štiri ekipe, ki še niso osvojile točke, na drugi strani so Celjani med štirimi ekipami z maksimalnim izkupičkom točk. Jasno je, komu pripada vloga favorita. Seveda to ne pomeni, da bomo izobesili belo zastavo. Prav nasprotno, poskušali bomo tekmecem parirati čim dlje in s tem v njihovo ekipo vnesti čim več živčnosti. V norem zaključku tekme bomo poskušali pripraviti presenečenje. Seveda so to naše želje, kakšna pa je realnost, pa bo pokazala sama tekma. V prvi vrsti bo nam ta obračun služil kot odlična priprava za tekmo petega kroga, na katero odhajamo v Ljubljano. Glede na razpored v mesecu oktobru bi bili zelo zadovoljni z izkupičkom štirih točk. Ne smemo pozabiti, da nas v oktobru čakata še tekmi proti islandskemu Selfossu. Tako bo potrebno vsaj dve tekmi odigrati še med tednom, kar pa ne ugaja naši ekipi, ki je nekoliko starejša. Upam, da se poberemo in uspešno preživimo ta zahteven mesec, ki je zelo pomemben za nadaljevanje sezone,” je pred obračunom povedal Tilen Kosi.

“Čaka nas zelo zahtevno gostovanje, v Ormožu je namreč vedno težko igrati. Verjamem, da če bomo maksimalno izpolnjevali zamisli ter pričakovanja trenerja ter taktičnega načrta, potem bomo uspešni. V tekmo moramo od prve sekunde vstopiti 100-odstotno pripravljeni,” je bil na drugi strani kratek Matic Suholežnik, ki se zaveda, da Celjanov v Ormožu ne čaka lahko gostovanje.
Foto: RK Jeruzalem Ormož
Komentarji