Jovičić: “Tekmece v Evropi smo nadigrali v vseh rokometnih vrlinah”

Rokometaši Gorenja Velenja v letošnji evropski sezoni igrajo odlično. Po zmagi nad češkim Robe Zubri so se varovanci Zorana Jovičića veselili uvrstitve v polfinale EHF Evropskega pokala – tretjega najmočnejšega klubskega tekmovanja na stari celini. Za vstopnico v finale omenjenega tekmovanja se bodo ose borile z ekipo iz Grčije, AEK Athens.


Na klubski strani Velenja so opravili intervju z glavnim trenerjem članske ekipe in ga povprašali o poteku letošnje evropske sezon. Intervju v celoti prilagamo spodaj.

V četrfinalu ste zanesljivo premagali ROBE Zubří, pred tem italijansko Sieno, finsko Rihiimäki Cocks, v osmini finala pa ste na kolena spravili Borac iz Banja Luke. Ste pričakovali takšne izide?

“Glede nasprotnikov moram povedati, da sta bili finska ekipa Cocks in Borac iz Banja Luke težja nasprotnika od ROBE Zubří. Posebej Cocks-i, ki so bili lani še v Ligi prvakov. Zasluženo smo vse premagali in prišli v polfinale. Težko pa je v katerem koli pokalu kaj napovedovati, ker je tudi veliko odvisno od samega žreba nasprotnikov. S tem se nismo obremenjevali. Sedaj nas čaka verjetno najzahtevnejši nasprotnik in pričakujemo izenačen boj.”

Vsekakor ste se izkazali kot uigrana ekipa, z željo po zmagi. Ste zadovoljni s prikazano igro ekipe kot celote do zdaj?

“Vedno smo se dobro pripravili na tekmece. Tu moram čestitati svojim sodelavcem, ki so mi pomagali pri video analizah. Imamo dober štab, ki skrbi za te stvari. Potem pride na vrsto še moja analiza, po kateri dobijo igralci izčrpne informacije o nasprotniku. Na ta način delujemo in do sedaj se je izkazalo za uspešno. Glede tekem – nikogar nismo podcenjevali in vedno smo dali vse od sebe. Lahko rečem, da smo dosedanje tekmece v evropskem pokalu nadigrali v vseh rokometnih vrlinah.”

Kaj bi izpostavili kot prednost vaše ekipe?

“Dejstvo je, da je ekipa lačna uspeha. Sicer še neizkušena in mlada. Lani smo za to sezono dobili 10 mladih rokometašev, ki so se lepo vključili v ekipo in dajejo svoj maksimum iz tekme v tekmo. Mislim, da je to naša največja prednost. Da smo povezani, kompaktni in da na čisto vsaki tekmi damo svoj maksimum.”

Po sprostitvi ukrepov vas čaka najprej tekma proti večnim rivalom iz Celja. Je trenutno torej fokus še na domačem prvenstvu?

“Vsekakor. Naše vodilo je, da gremo iz tekme v tekmo. To pomeni, da se vedno osredotočamo na prvo tekmo, ki prihaja. 14. aprila bomo torej, če bodo ukrepi to dovoljevali, odigrali tekmo v Celju. Fokus je vsekakor tam. Imamo teden dni časa, da se pripravimo. V Celje gremo sicer neobremenjeni, oni so namreč veliki favoriti v naši ligi. Ampak ponavljam, dali bomo vse od sebe.”

Le tri dni po tekmi s Celjem vas v grških atenah čaka “prvi polčas” polfinalne tekme evropskega pokala EHF. Potovali boste torej le dva dni pa zahtevni tekmi, časa za regeneracijo in pripravo ne bo veliko. Vas to kaj skrbi?

“Tako smo delali tudi prej. Video analize so pripravljene že prej, jaz pa še isti večer po tekmi, v tem primeru bo to tekma s Celjem, začnem pregledovati vsebino in sortiram, da bodo imeli igralci že naslednji dan vse informacije o njih. Dejstvo je, da bomo imeli le en regeneracijski trening po tekmi s Celjani, potem pa še trening v Grčiji. Naši nasprotniki bodo imeli vsekakor več časa za pripravo na nas. Oni niso igrali prvenstva, sedaj so ga šele začeli z lažjimi tekmami, ampak nič zato. Na začetku prvenstva bi takoj “podpisal” za polfinale, sedaj pa gremo naprej. Želje so velike.”

Kaj menite o ekipi iz Grčije?

“Kot sem že prej povedal, ekipe še nismo v celoti analizirali. Po pregledu lanskih rezultatov bi rekel, da gre za kvalitetno ekipo. Premagali so norveški Drammen, kar veliko pove. Sem pa prepričan, da se lahko kosamo z njimi. Predvidevam, da bo najtežja tekma do sedaj.”

Trener grške ekipe je v enem izmed intervjujev dejal, da ste vas ocenjuje kot izjemno kvalitetno in uigrano ekipo. Kaj menite o tem?

“Lepo je slišati takšno mnenje, a to je treba dokazati na vsaki tekmi. Zavedamo se, da nas čaka najtežje delo doslej in dali bomo vse od sebe. Vsak igralec je izjemno pomemben član ekipe. Tako delamo. Imamo zelo mlado ekipo, željno dokazov in v veselje mi je delati z njimi. Vsi skupaj si prizadevamo za napredek iz tekme v tekmo. Filozofija pa je trdo delo in povezava med vsemi nami.

Kakšno je trenutno zdravstveno stanje v ekipi?”

“Po tekmi z Ribnico je bilo zdravstveno stanje v ekipi zelo slabo. Tilen Sokolič bo vsekakor potreboval še nekaj časa po težji poškodbi. Ostali so trenutno v redu. Upam, da tako ostane tudi naprej.”

Različni viri pa so dejali, da imate velike možnosti za osvojitev pokala. Kaj menite o tem?

“Ponavljam, mi gremo iz tekme v tekmo. Glede napovedi sem nevtralen. Različni viri so lani dejali tudi, da ne bomo prišli niti med najboljše štiri. Mi moramo dati vse od sebe in, če bo tako, bom zadovoljen. Če pa bo to prineslo osvojitev pokala pa še bolj. Vsekakor si vsi to želimo z vsem srcem.”

FOTO: Jurij Vodušek/RK Gorenje Velenje

Komentarji