Junaka srečanja vratarja; Leben 11, Tomić 13

Dobovčani so tokrat gostili ekipo Krke. Napet dvoboj, ki smo ga lahko spremljali tudi na SportKlub 1, je po napeti končnici prinesel zmago gostujoče ekipe. Dobovčani so v zadnjih sekundah tekme imeli napad za izenačenje, ampak so žal naredili nepotreben prekršek v napadu in zmage so se veselili Novomeščani. Končni izzid je bil 26 : 27.


Tekmo so odlično odprli gostujoči rokometaši, ki so si do 10.minute polčasa že uspeli priigrati pet zadetkov prednosti, 2 : 7. Z minuto odmora je hitro odreagiral domači strateg Damjan Radanovič. Novomeščani niso popustili in v naslendjih minutah polčasa svojo prednost še povišali na šest. Nato pa so jih domači rokometaši v 27.minuti tekme, po štirih zaporednih zadetkih, le ujeli na zgolj zadetek zaostanka, 12 : 13. Novomeščni so stisnili vse atome moči in polčas pripeljali do konca v svojo korist, 13 : 15.

V drugem polčasu je bila slika nekoliko drugačna. Dobovčani so začeli agresivno in zbrano že od prvega piska sirene. Novomeščane so lovili skozi celoten drugi polčas, ampak do izenačenja niso uspeli priti. Prvo priložnost za izenačenje je domača ekipa imela ob zaključku srečanja, ki pa je niso dobro izkoristili. Z nepotrebnim prekrškom v napadu so ostali brez pomembne točke. Končni rezultat je bil 26 : 27.

 Že v prvem polčasu sta bila odlična oba vratarja srečanja. Domači vratar Tilen Leben je na koncu zbral 11 obramb, Aleksandar Tomić pa 13. Pri domačih so bili s petimi zadetki najuspešnejši Markušić, Kunst in Sintič. Pri gostih je 7-krat zadel Jernej Papež, 5-krat pa Luka Florjančič.

V naslednjem krogu Dobovčani odhajajo na gostovanje v Škofjo Loko, Novomeščani pa odo v domačem Marofu gosili ekipo Kopra.

MRD Dobova : MRK Krka 26 : 27 (13 : 15)

MRD Dobova: Delič, Dular, Markušić 5(2), Rožman, Kovacs 3, Leben, Polutnik, Humek, Bura 3, Jazbec, Krnc, Šušnjara, Kunst 5, Sintič 5, Hotko 2, Novak 3(2)

Trener: Damjan Radanovič

Izključitve: 8minut

7-metrovke: 4(5)

MRK Krka: Rašo L. 3(1), Bevec 1, Didovič 1, Okleščen 2, Pršina 1, Tomić, Irman 3, Jakše 1, Klemenčič, Rašo D., Batagelj 3, Papež 7(1), Brajer, Kukman, Windischer, Florjančič 5(2)

Trener: Mirko Skoko

Izključitve: 6minut

7-metrovke: 4(7)

Foto: FB/MRD Dobova

Komentarji