Tomaž Ocvirk: “Dokazali smo, da se lahko kosamo z najboljšimi.”

Včerajšnja tekma lige prvakov med Celjem in Parizom je postregla z izjemnim spektaklom rokometa. Celjani so se v 13. krogu najelitnejšega tekmovanja pomerili proti najbolj zvezdniški ekipi na svetu. Več kot 5800 gledalcev je pričaralo izjemno vzdušje v dvorani, ki je pokala po šivih.


Na tekmi smo lahko videli odličen prvi polčas Celjanov, ki so po prvih minutah že vodili s petimi goli, a kasneje v drugem polčasu močno popustili. Domači strateg Tomaž Ocvirk je po tekmi glavni razlog za poraz iskal v neučinkovitem napadu: “Čestitke Parizu na zasluženi zmagi. Težko je igrati proti takšni ekipi, še posebej, ker nam je manjkal levoroki igralec in smo tako morali igrati z desničarjem na desnem zunanjem položaju. Prihajali smo do lepih situacij, igrali hitro, posledica tega pa je bila kakšna napaka več in utrujenost. V drugem polčasu je bil njihov vratar žal uspešnejši od naših igralcev, vseeno pa se fantje niso predajali, pokazali so karakter in do konca odigrali na polno ter tako ublažili poraz in se tako zahvalili občinstvu za današnjo podporo.”

Kapetan Celja David Razgor je bil zadovoljen predvsem z igro v prvem delu tekme: “Odlično smo začeli in jih presenetili, z zanje netipično obrambo 5:1 pa so poizkušali izkoristiti naš manko na desnem zunanjem položaju. To smo uspeli dobro razbijati, so pa iz minute v minuto igrali odločneje, bolj trdno. Z izkušnjami in izjemnimi posamezniki so naredili razliko s katero so v drugem polčasu prišli do zaslužene zmage.”

FOTO: Gregor Katič

Komentarji